Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nina Potočnik in Manca Pislak v četrtfinalu v Beljaku, Amadej Goručan četrtfinalist v Zenici

Ljubljana, 7.5.2013

Na močnem mladinskem turnirju ITF do 18 let, turnir je 2. ranga, sta se obe naši igralki v glavnem turnirju uvrstili v četrtfinale.

Nina POTOČNIK, ki je na turnirju 6. nosilka je v prvem krogu s 7-5 6-2 premagala Madžarko Luco FABIAN, v drugem krogu pa je bila s 7-5 6-3 boljša še od Romunke Jaqueline Adina CRISTIAN. Manca PISLAK, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij je bila v uvodnem srečanju s 6-0 6-4 boljša od 8. nosilke, 156. igralke sveta, Avstrijke Karoline KURZ, v drugem krogu pa je s 6-3 6-2 premagala Hrvatico Lano SLAVICO.

Na turnirju TE do 16 let v Zenici sta z zmago začela nastope v glavnem turnirju Jernej ZAPLOTNIK in Amadej GORUČAN.

Jernej ZAPLOTNIK je s 62 64 premagal Andreja GRUBIŠIĆA (BiH), Amadej GORUČAN je bil s 6-0 6-3 boljši od 5. nosilca, domačina Andreja JOKIĆA.

V prvem krogu je izgubil Sven LAH.

V drugem krogu je Amadej GORUČAN zmagal tudi drugič. S 6-3 7-5 je premagal domačega kvalifikanta Frana TONEJCA in se uvrstil v četrtfinale.

V drugem krogu je izgubil Jernej ZAPLOTNIK. S 7-6(3) 6-1 ga je premagal domačin Filip POLIĆ.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.