Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Manca Pislak v glavni turnir v Beljaku

Ljubljana, 4.5.2013

Mladinci in mladinke nastopajo na močnih mladinskih ITF turnirjih do 18 let, 2. ranga, v Beljaku in Pratu.

V italijanskem Pratu sta v glavnem turnirju prijavljena Maks TEKAVEC in Dorian Tomaž JANEŽIČ.

Številčnejša pa je bila slovenska zasedba v Beljaku, a bosta tudi tu v glavnem turnirju samo dve Slovenki. V kvalifikacijah turnirja fantov je nastopil Domen GOSTINČAR in izgubil v drugem krogu. Bolje je šlo dekletom pri katerih so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstile Hana MRAZ, Manca PISLAK in Natalija ŠIPEK, v drugem krogu je izgubila Sara DJURDJEVIĆ.

V današnjih finalnih kvalifikacijskih obračunih pa je uspelo samo Manci PISLAK. Ta je bila s 6-0 6-0 boljša od 3. nosilke, Kazahstanke Anastasiye YEPISHEVE . Izgubili sta Hana MRAZ, s 6-1 6-2 jo je premagala 2. nosilka kvalifikacij, Slovakinja Katarina STRESNAKOVA in Natalija ŠIPEK, ki je s 3-6 2-6 izgubila s 5. nosilko kvalifikacij, Slovakinjo Jano JABLONOVSKO.

V glavnem turnirju bosta tako nastopili Nina POTOČNIK, ki bo kot 6. nosilka igrala z Madžarko Luco FABIAN in Manca PISLAK, ki se bo pomerila z 8. nosilko Avstrijko Karoline KURZ(na fotografiji).

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.