Polona Hercog vrnitev na teniška igrišča preložila še za en teden

Ljubljana

Naša najvišje uvrščena teniška igralka na ženski svetovni teniški lestvici Polona HERCOG, trenutno se nahaja na 129. mestu, je danes sporočila, da vrnitev na teniška igrišča odlaga še za en teden.

Kot je danes zapisala v sporočilu za javnost so po dobrih dveh tednih teniških treningov, ki jih je opravila v Zadru, v Poloninem taboru optimistični, a kljub temu previdni. Poškodba tetive v desnem zapestju ni bila nedolžna. Polona pri posameznih udarcih se vedno čuti rahlo bolečino, ki pa naj bi bila pri tovrstnih poškodbah, ko zapestje dlje časa miruje normalna.

»Treningi so potekali normalno in po programu. Deloma so bili začrtani tudi po priporočilih zdravnika, ki je nadziral potek zdravljenja poškodovane tetive. Pri posameznih udarcih se bolečina v zapestju še pojavi, kar pa je bilo pričakovano. Iz previdnosti smo datum vrnitve na turnirje prestavili za en teden. To pomeni, da bom v naslednjih dneh namesto odhoda v Trnavo, opravila se nekaj močnih treningov s poudarkom na »sparingu«. Tega v teh prvih dveh tednih še nisem smela. To bo pravi kazalnik kako sem pripravljena, predvsem pa, kako se bo odzvalo zapestje. Pred začetkom kvalifikacij GS v Parizu, bi vsekakor rada odigrala še en turnir. Najverjetneje ITF v Franciji – Saint Gaudens,« je še sporočila Polona.