Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Blaž Kavčič presenetljivo izpadel v Neaplju

Ljubljana, 1.5.2013

Blaž KAVČIČ je ta teden nastopil na ATP Challengerju v Neaplju. Na turnirju je bil prvi nosilec, v prvem krogu pa je brez težav odpravil domačina Gianluigija QUINZIJA s 63 62. Srečanje je trajalo uro in 37 minut, Blaž pa je bil prepričljivo boljši, o čemer priča tudi razmerje v osvojenih točkah. Blaž jih je osvojil 76, Gianluigi pa 54.

V drugem krogu je Blaž igral z 22. letnim Italijanom, Alessandrom GIANNESSIJEM, 312. igralcem lestvice ATP. Srečanje je presenetljivo izgubil z rezultatom 4-6 4-6 po uri in tričetrt. Italijan je z enim breakom dobil prvi niz, v drugem pa hitro povedel s 4-0, a se je Blažu uspelo vrniti in znižati na 3-4. V osmi igri je imel nato na servis Italijana prednost 15-40 in s tem dve break žogi, ki pa ju ni uspel izkoristiti. Do konca je nato dobil še igro na svoj servis, a GIANNESSI mu nove priložnosti ni ponudil in z odlično skrajšano žogico je srečanje zaključil.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.