Polom nosilcev na A turnirju do 12 let

Ljubljana

Ta konec tedna se odvija šest turnirjev v kategorijah do 12 in 16 let. V Ljubljani igrajo 12. letniki finalna A in B turnirja v konkurenci fantov in deklet, ŽTK Maribor pa gosti deklice in fante do 16 let. V vseh konkurencah so končali kvalifikacije, v glavnih turnirjih pa so prišli različno daleč. Turnirji so tudi ta vikend zelo dobro zasedeni, saj nastopajo na turnirjih do 12 let skoraj vsi najboljši, z izjemo prvih igralcev v obeh kategorijah. V Mariboru sta končana 1. in 2. krog, Pri fantih in dekletih do 16 let doslej presenečenj ni bilo, prav tako ne pri dekletih do 12 let in v B turnirju pri fantih. Pravi polom pa so nosilci doživeli na turnirju A do 12 let. Prvi nosilec Gašper BEZJAK, se je moral posloviti že v drugem krogu, kjer ga je premagal Tilen POTOČNIK s 61 63. Z nastopi pa so v drugem krogu končali tudi 5., 6., in 7. nosilec Aleks GRLJ, Jan KUPČIČ in Aljaž FUGINA. V četrtfinalu je njihovo usodo delil še 3. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ. Izločil ga je Jeff Filip PLANINŠEK s 63 76(1).

Žrebne liste, urnike in rezultate srečanj najdete na spletni strani pod zavihkom tekmovanja - 2012 - ustrezna kategorija.