Nastja Kolar in Dalila Jakupović izgubili, Maša Zec Peškirič napredovala

Ljubljana

V Dubaju, je v kvalifikacijah 75.000 $ vrednega ITF ženskega turnirja uspešno nastopila Nastja KOLAR. S tremi zmagami se je uvrstila v glavni turnir, kjer pa je že v prvem krogu naletela na previsoko oviro. Tokrat je bila od nje boljša Rusinja, 21. letna Regina KULIKOVA, ki je slavila z rezultatom 64 64. Kulikova zaseda na lestvici WTA 131. mesto, zanimiv pa je tudi podatek, da je bila pri 15. letih že 22. mladinka na svetu. Se je pa v konkurenci dvojic v četrtfinale uvrstila Andreja KLEPAČ, ki je srečanje posameznic predala. Nastopila je v paru s Poljakinjo Urszulo RADWANSKO. V prvem krogu sta premagali Fatmo AL NABHANI iz Omana in Kyro NAGY iz Madžarske z rezultatom 64 61. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v turški Antalyi je nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, a je izgubila v prvem krogu. Prvo nosilko na turnirju je izločila 17. letna Romunka Patricia Maria TIG s 64 61. Tudi tokrat pa bomo imeli predstavnico v drugem krogu mednarodnih članskih turnirjev. Za to je poskrbela Maša ZEC PEŠKIRIČ na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, ki se igra v Vendrynah na Češkem. V drugi krog se je uvrstila potem, ko ji je Ukrajinka Tetyana AREFYEVA pri rezultatu 1-6 7-6(5), srečanje predala. V drugem krogu bo igrala s 1. nosilko na turnirju, Bolgarko Elitso KOSTOVO.