Odličen začetek naših predstavnikov na turnirjih po svetu

Ljubljana

Zelo dobro so začeli nastope na ATP Challengerju in močnih ITF turnirjih naši igralci in igralke. Na ATP Challengerju v nemškem Eckentalu je Grega ŽEMLJA preskočil prvo oviro. V prvem krogu je premagal Avstrijca Martina FISCHERJA, 214. igralca ATP lestvice z rezultatom 75 64, po 1 uri in 15. minutah. Grega je odlično serviral, zabil 10 asov, nasprotnik pa ni prišel do nobene priložnosti za odvzem servisa. V drugem krogu bo igral proti Janu HERNYCHU, 32. letniku iz Prage, ki je 218. mesti lestvice ATP. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Torontu je Andreja KLEPAČ v prvem krogu izločila prvo nosilko, Hrvatico Mirjano LUČIĆ, 117. igralko lestvice WTA z izidom 36 63 61. Na istem turnirju je bila uspešna tudi Petra RAMPRE, ki je bila boljša od domačinke Kimberley-Ann SURIN s 6-2 6-2. Na enako vrednem turnirju v Nemčiji je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu premagala Rusinjo Dario GAVRILOVA 7-6(8) 3-6
6-2. V Carigradu je Tadeja MAJERIČ, po izgubljenem prvem nizu, srečanje proti Mervani JUGIĆ-SALKIĆ predala.
V Budimpešti so na turnirju 5. ranga do 18 let naši mladinci in mladinke. V prvem krogu je bil pri fantih uspešen Maks TEKAVEC, ki je premagal 5. nosilca, Portugalca Joaa BARRO s 6-3 6-2. Pri dekletih pa sta zmagali Nina POTOČNIK, premagala je Nemko Liso PONOMAR 63 62 ter Sara PALČIČ, ki je bila boljša od Čehinje, ki sicer trenira in živi v Sloveniji, Lucie CHRASTECKE 6-0 6-7(4) 6-2. V treh nizih je izgubila Ana OPARENOVIČ, katero je izločila domačinka Emma BUCZKO s 76(5) 46 62.