Blaž Kavčič zmagovalec Challengerja BMW Ljubljana open 2010

Ljubljana

Blaž KAVČIČ je priigral prvo Slovensko zmago na na Challengerju Ljubljana Open 2010. V finalu je pred polnimi tribunami TC Ljubljana premagal Belgijca Davida GOFFINA . Blaž je prvi niz zanesljivo dobil s 62, potem ko je nasprotniku dvakrat odvzel servis. Tudi v drugem nizu je povedel s 42, imel žogo za 52, ki pa jo je Goffin rešil in znižal na svoj servis na 43. Blaž je nato serviral, naredil dve dvojni napaki in Goffin je izenačil na 44, nato pa dobil še svoj servis, še enkrat naredil break in dobil drugi niz s 64. Blaž Kavčič, ki je igral poškodovan in s pomočjo tablet je po končanem drugem nizu zaprosil za pomoč fizioterapevta. V nadaljevanju je ponovno zaigral odlično in povedel s 41, ko je srečanje prekinil močan nali. Organizatorji so se potrudili in igrišča usposobili, tako da se je ob 15.30 tekma nadaljevala. Belgijec je hitro izenačil na 44, nato sta igralca dobila vsak svoj servis, pri rezultatu 54 za Kavčiča je ta že imel zaključno žogo, ki je ni izkoristil, je pa zato v dvanajsti igri odvzel servis Goffinu in zasluženo padel po tleh ter dvignil roke v znak zmagoslavja.