Tadeja, Grega in Blaž v četrfinalu, Andreja in Luka izgubila

Ljubljana

Nadaljujejo se teniški turnirji in naši igralci počasi izpadajo, a na srečo tudi napredujejo v naslednja kola. Danes je v Bielli po štirih zaporednih zmagah v drugem kolu ITF turnirja z nagradnim skladom 100.000 $ izpadla zadnja naša udeleženka turnirja Andreja KLEPAČ. Premagala jo je Renata VORACOVA 63 62. Kljub porazu bo Andreja vknjižila nove točke in se nekoliko pomaknila navzgor na lestvici WTA. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ na Nizozemskem je bila Tadeja MAJERIČ uspešna in se je že uvrstila v četrtfinale. V drugem kolu je premagala J. van BENNEKAM 61 46 62. Sedaj čaka na boljšo iz srečanja med Francozinjo Ireno PAVLOVIČ (2) in Nicole GEUER iz Nemčije. Tudi fantje so še v igri. Na Challengerju na Rijeki sta odlično nastopila oba naša predstavnika Grega ŽEMLJA je v tekmi drugega kola premagal igralca iz BiH, Aldina SETKIĆA 63 61 in se že uvrstil v četrtfinale, kjer bo igral z Attilo BALAZSEM iz Madžarske. Tekmo prvega kroga pa je šele danes dočakal Blaž KAVČIČ, ki je premagal Argentinca Diega JUNQUEIRO 46 63 62. Za vstop v četrtfinale se je zvečer pomeril s Čehom Ivom MINARJEM, pred letom že top 100 igralcem, s katerim se doslej še ni srečal. Tudi to tekmo je zanesljivo dobil s 63 in 64 in se uvrstil v četrfinale. Luka GREGORC V Franciji ni bil uspešen. V drugem kolu ga je premagal Francoz Kenny de SCHEPPER, levičar, trenutno 624 igralec lestvice ATP.