Polona med 16 med dvojicami, Katarina uspešna v mešanih parih

Ljubljana

5. dan odprtega prvenstva ZDA v New Yorku sta bili uspešni obe naši najboljši teniški igralki. Polona HERCOG je s Petro MARTIČ še drugič zmagala med dvojicami. Premagali sta enajsti nosilki, Rusinji Aliso KLEYBANONO in Ekaterino MAKAROVO 63 67(1) 63 ter se že uvrstili v osmino finala. Njuni nasprotnici bosta znani danes, ko bosta tekmo odigrali Yung Yan CHAN in Jie ZHENG proti Dominiki CIBULKOVI in Anastasii PAVLYUCHENKOVI.
V mešanih dvojicah je z Nenadom ZIMONJIĆEM nastopila Katarina SREBOTNIK. Par, ki je postavljen za tretja nosilca se je moral močno potruditi za zmago nad Andreo PETKOVIČ in Mariuszem FYRSTENBERGOM. O zmagovalcih je v obeh nizih odločala podaljšana igra, ki sta jo obakrat dobila ZIMONJIĆ in SREBOTNIK. Njuna naslednja nasprotnika sta Gisela DULKO in Pablo CUEVAS.