Polona in Katarina v drugem krogu med sabo

Portorož

Drugi dan teniškega turnirja Banka Koper Slovenija open v Portorožu je slovenskim predstavnicam prinesel dve zmagi in poraz. Veselili sta se Polona Hercog in Katarina Srebotnik, izpadla pa je Maša Zec Peškirič. Mariborčanka Polona Hercog je v prvem krogu prepričljivo premagala Rusinjo Eleno Bovino s 6:3 in 6:3, Velenjčanka Katarina Srebotnik je bila podobno suverena proti Hrvatici Petri Martić (6:3, 6:1), Maša Zec Peškirič pa je morala po treh nizih priznati premoč Belorusinji Anastaziji Jekimovi, ki je zmagala s 3:6, 6:2, 6:3.
V sredo bo osrednji dogodek dneva slovenski obračun med Katarino Srebotnik in Polono Hercog. Dvoboj se bo na osrednjem igrišču teniškega centra Marine Portorož in pred kamerami nacionalne televizije začel ob 17.30.