Madžarka Szavay v četrtfinalu Prage izločila Hercogovo

Ljubljana

Mariborčanka Polona Hercog je izpadla v četrtfinalu teniškega turnirja v Pragi (220.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada). S 6:1 in 6:4 jo je premagala Madžarka Agnes Szavay, sedma nosilka. Hercogova se je med najboljših osem uvrstila brez boja, saj je njena tekmica v drugem krogu, Romunka Alexandra Dulgheru, sicer druga nosilka, dvoboj predala. Slovenka je v uvodnem krogu brez težav premagala Nemko Tatjano Malek. Hercogova je v četrtfinalu proti Szavayevi izgubila prvo igro na svoj servis in nato zaostajala z 0:2 in 1:4, saj je po 17 minutah dvoboja izgubila še svoj drugi servis. V šesti igri ni dobila niti točke (1:5), Madžarka pa je nato na servis Mariborčanke izkoristila drugo zaključno žogico za zmago v nizu (6:1) po 25 minutah igre. Szavayeva je z vodstvom začela tudi drugi niz, Hercogova pa je po petih zaporedno izgubljenih igrah nato vendarle izenačila (1:1). Že dve igri pozneje je po svojem začetnem udarcu znova ostala brez točke (1:3). V naslednji igri je prvič odvzela servis tekmici in nato izenačila na 3:3. Madžarka je z dvema zaporednima igrama povedla s 5:3, vendar nato izgubila svoj servis (4:5) in Hercogova je imela s servisom novo priložnost za izenačenje. Kljub temu, da je Madžarka prišla do treh zaključnih žog, je Hercogova v nadaljevanju trikrat izenačila, po dvojni napaki Hercogove pa je Madžarka dobila dvoboj s šesto zaključno žogico po uri in desetih minutah igre.