prijava_e
Novica

Druga kvalifikacijska ovira v Montrealu previsoka za Hercogovo


TS


Polona Hercog se na Rogers Cupu v Kanadi prvič v karieri ni uspela prebiti do glavnega dela turnirja. V Montrealu ali Torontu je nastopila v letih 2011, 2015 in 2019 ter bila v vseh primerih uspešna, tokrat pa jo je v 2. kolu kvalifikacij ustavila češka nasprotnica. 



Dolga leta najvišje uvrščena slovenska igralka na WTA lestvici je v Montrealu nastopila prvič po travnatem delu sezone, v katerem ji ni uspelo zabeležiti zmage. Na Rogersu Cupu je v 1. kolu kvalifikacij s 6:2 in 6:3 ugnala Francozinjo Harmony Tan (142. na WTA lestvici), v 2. kolu kvalifikacij pa je morala priznati premoč Čehinji Terezi Martincovi.


Mariborčanka je dvoboj proti 62. igralki sveta pričela dobro in že v prvi igri zapretila na začetni udarec nasprotnice. Priložnost za 'break' je imela tudi pri rezultatu 5:5, a je ni izkoristila. V naslednji igri, ko je Hercogova drugič servirala za obstanek v nizu, se je Slovenka znašla v zaostanku z 0:40, prvo zaključno žogico nasprotnice za niz še rešila, v drugo pa je bila 26-letnica iz Prage uspešna. V drugem nizu je Polona lovila zaostanek z 1:5, se približala na 3:5, v 9. igri niza imela na voljo dve žogici, da se popolnoma vrne v igro za zmago, a jih ni uspela izkoristiti. Prav slabši izkoristek 'break' žogic (1/5) je bil na koncu eden od razlogov, da Slovenki ni uspelo izsiliti vsaj tretjega niza.


Kljub porazu Hercogova z nastopi v Montrealu še ni zaključila. Še vedno lahko upa, da se bo v glavni del turnirja prebila kot srečna poraženka, zagotovo pa bo na Rogers Cupu nastopila tudi v dvojicah. Tam bo združila moči z Belgijko Alison Van Uytvanck, prav tako pa bosta v igri parov nastopili tudi Andreja Klepač in Darija Jurak. 


WTA 1000 Montreal (Kanada, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) - Tan H. (Fra) 6:2, 6:3
2. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) - Martincova T. (Češ/3) 5:7, 3:6

Dvojice, 1. kolo
Hercog P./Van Uytvanck A. - Bektas E./Moore T.
Jurak D./Klepač A. - Badosa G. P./Sorribes Tormo S.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.