prijava_e
Novica

Tokratna gostja v Teniško aktivni! je Anja Regent in Teniški festival


TS


V ospredju tokratnega FB pogovora v projektu Teniško aktivni! je bil avgustovski teniški festival. Ta bo potekal skoraj celoten mesec, ob tem pa bosta organizirana še dva UTR turnirja in Seniors državno prvenstvo v dvojicah. Najbolj primerna sogovornica je prav gotovo Anja Regent, vodja tekmovanja. 


Anja Regent je v tenisu prisotna že več kot 30 let, brez nje si teniškega festivala enostavno ne znamo predstavljati. “Osnovna ideja je bila, da na eno mesto spravimo čim več teniških igralcev in igralk. Vseh starosti. Infrastruktura v ŠC Marini nam to omogoča. Vse se je začelo s kategorijo do 14 let, nato do 16 let in tako naprej. In tako smo prišli do današnjega obsega, ko je vodenje prevzela Tenis Slovenija in dvignila na višji nivo,” je dejala Regentova.


Tekmovanja bodo potekala v vseh starostnih kategorijah, kjer se bodo na enem mestu zbrali vsi teniški upi. Lani je na vseh turnirjih (9 starostnih kategorij) nastopalo skoraj 600 igralcev, med njimi je bil tudi Blaž Kavčič, ki je zaradi pomanjkanja turnirjev v tujini izkoristil priložnost za igranje doma.


UTR članska turnirja bosta potekala tako za moške kot tudi ženske. Prvi bo potekal od 16. do 22. avgusta, drugi pa od 23. do 29. avgusta.


15. avgusta pa bo na igriščih ŠRC Marina potekalo tudi Seniors državno prvenstvo v dvojicah. Seniors organizacija je letos dobila nov zagon, maja je bilo organizirano tudi prvo ekipno Seniors državno prvenstvo. Nastopilo je več kot 40 ekip oziroma 150 igralcev in igralk, ki so odigrali več kot 150 dvobojev. Tekmovalci in tekmovalke so se za naslov pomerili v kar devetih različnih kategorijah. Vsi sodelujoči morajo biti člani Seniors organizacije, prijave pa se zaključijo 10. avgusta. Sprejem prijav je spletni povezavi UTR.


Več o organiziciji teniškega festivala v Portorožu pa v priloženem posnetku.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.