prijava_e
Novica

Slovenski reprezentanci U16 končali z nastopi v Romuniji in Španiji


TS


V preteklem tednu se je po Evropi odvijalo teniško evropsko prvenstvo U16. Slovenska dekleta so se potila v Bistriti, medtem ko so fantje zaigrali v Valenciji.



Pod vodstvom Mika Urbanije so se v Španiji predstavili Žiga Švec, Matic Križnik in Luka Videnović. Naši fantje so se že na samem začetku pomerili proti domači izbrani vrsti in klonili tesno z 1:2 v zmagah. V boj za prvo točko se je podal Žiga Švec, ki je dobil prvi niz, blizu pa bil tudi v drugem. Španec je na koncu drugi del srečanja dobil s 7:5, v tretjem pa delo dokončal s 6:1. Rezultat je na 1:1 izenačil Matic Križnik, prav Žiga in Matic pa sta se podala tudi v boj za zmago v dvojicah, a morala priznati premoč nasprotnikoma. V drugem obračunu se je proti Estoniji predstavil tudi Videnović, ki nasprotnika ni uspel presenetiti. Novo zmago je zabeležil Križnik, ki je tudi proti Estoncem v dvojicah nastopil skupaj s Švecom in bil izjemno blizu uspeha. V odločilni tekmi sta Slovenca klonila z rezultatom 9:11 v odločilnem tretjem nizu.


FANTJE

Slovenija: Žiga Švec, Matic Križnik, Luka Videnović; trener: Mike Urbanija.

Polfinale: Slovenija - Španija 1:2
Za 3. mesto: Slovenija - Estonija 1:2


Tekmo več so v Romuniji odigrala dekleta, ki so na evropskem prvenstvu nastopala pod vodstvom Gorana Jelena. Že na prvi tekmi proti Madžarski so v ogenj stopile vse tri naše predstavnice. Lija Mumlek in Ana Tara Praček nista bili kos nasprotnicama v posamični konkurenci, v dvojicah pa je proti kasnejšim finalistkam klonila tudi naveza Flerin L./Praček A. T. Boljši rezultat so dekleta lovila v tolažilnem delu turnirja, kjer so se pomerila proti vrstnicam s Švedske in iz Latvije. Proti obema reprezentancama so naša dekleta dala vse od sebe, a do zmage niso uspele priti.


DEKLETA

Slovenija: Lija Mumlek, Ana Tara Praček, Lara Flerin; trener: Goran Jelen.

Četrtfinale: Slovenija - Madžarska 0:3

Tolažilni del
1. kolo: Slovenija - Švedska 0:3
2. kolo: Slovenija - Latvija 0:3





Tennis Europe Misin memorijal
(U12, Beograd, Srbija)


Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Meolič E. (Slo) - Krivokapić K. (Srb) 0:6, 1:6

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.