Slovenski reprezentanci U12 opozorili nase na evropskem prvenstvu v Karlovcu

TS

Slovenski mladi teniški upi v starostni kategoriji U12 so se v preteklem tednu predstavili na evropskem prvenstvu v sosednjem Karlovcu. Obe slovenski reprezentanci sta na tekmovanju pustili odličen vtis.

Slovenijo so v Karlovcu zastopali Svit Suljić, Patrik Semenič, Lan Konečnik, Zoja Peternel, Nika Mlakar in Jerca Fleischman. Ekipi sta nastopali pod vodstvom Igorja Roriča in Domna Kneza. Fantje so v skupinskem delu naravnost blesteli, v skupini A po vrsti ugnali Italijo (2:1), Grčijo (3:0) in za konec še Hrvaško (2:1). Brez poraza so v skupini A zasedli končno 1. mesto, v izločilnih bojih pa so tesno z 1:2 klonili proti Nemcem, ki so v B skupini sicer zasedli 2. mesto.

Dekleta so v 1. kolu s 3:0 v zmagah in to kar brez izgubljenega niza porazile BIH, že v 2. kolu pa jih je čakal izjemno zahteven obračun proti močni ekipi Srbije. Peternelova je tesno v treh nizih klonila proti najboljši igralki Srbije Luni Vujović, v posamični konkurenci je premoč nasprotnici morala priznati še Mlakarjeva.

Sledila je tekma proti Ukrajini, ki je odločala o napredovanju iz skupine. Po pravi drami in dveh ubranjenih žogicah za zmago je Sloveniji točko priborila Peternelova, po težki borbi in treh nizih je klonila Mlakarjeva. O napredovanju je tako odločala tekma dvojic, kjer sta Zoja in Nika nadigrali tekmici in Slovenijo popeljali v polfinale, kjer so se naša dekleta borila za finalni del v Franciji. Takrat se je našim tekmovalkam nasproti postavila močna Rusija, ki pred obračunom proti Sloveniji ni izgubila nizi enega samega niza. Prav Zoja Peternel je bila tista, ki ji je to uspelo, proti izjemno močni Anni Pushkarevi je dobila niz, a Rusinje so vendarle upravičile vlogo favoritinj in na koncu dvoboj dobile s 3:0 v zmagah.

FANTJE

Slovenija: Svit Suljić, Patrik Semenič, Lan Konečnik; trener: Igor Rorič.

Skupinski del

Izločilni boji: