prijava_e
Novica

Artnak po dveh bronastih medaljah: “Zaupam svoji igri. Samozavest je zelo visoka.”


TS


V Klostersu se je v nedeljo z zmago Ukrajinca Viacheslava Bielinskega zaključilo mladinsko evropsko prvenstvo v konkurenci fantov, ki je bilo zelo uspešno tudi za Slovenijo. Bor Artnak se je prikopal do brona tako v posamični konkurenci, kot tudi v paru skupaj z rojakom Sebastianom Dominko, ter tako postal edini tenisač, ki je prvenstvo zaključil z dvema medaljama. 



PREBERITE TUDI:
EP U18: Izjemni Artnak po bronasti medalji z Dominkom dodal še bronasto med posamezniki


Bora Artnaka je v posamični konkurenci v polfinalu zaustavil prav zgoraj omenjeni končni zmagovalec. Z rezultatom v dvojicah sta Bor Artnak in Sebastian Dominko zadovoljna, oba sta po končanem prvenstvu podala svoji izjavi. Izjava Dominka se na začetku navezuje na četrtfinalni obračun, ki sta ga z Borom izgubila 6:7(2) in 2:6.


Bor Artnak: "Tukaj sem se počutil zelo dobro. Višja nadmorska višina moji igri ustreza. Pred turnirjem sem se počutil zelo dobro. Zaupam svoji igri, samozavest je zelo visoka. Vzdušje v ekipi je super. Z vsemi se zelo dobro razumem. Tudi to je pripomoglo k dobremu rezultatu."


Sebastian Dominko: "Igrali smo zelo enakovreden prvi niz. Ves čas smo si izmenjavali igre. V podaljšani igri sta imela tekmeca nekaj več sreče. Bila sta zelo uigrana, tu pa je bila tudi prednost domačega igrišča. Navijači so bili na njuni strani. V drugem nizu so odločale malenkosti na začetku, na koncu pa so prav te malenkosti privedle do tega, da sta bila vedno bolj samozavestna in sta pripeljala tekmo do konca. Tretje mesto je vseeno dober rezultat. Z Borom sva namreč igrala prvič skupaj. Čeprav bi si želela več, sva zadovoljna. Če potegnemo črto je to dober rezultat."



V konkurenci deklet sta Slovenijo zastopali Petja Drame in Pia Marija Rebec. Slednja je v 1. kolu z 1:2 v nizih klonila proti nasprotnici iz Izraela, medtem ko se je Drametova od tekmovanja poslovila v 2. kolu.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.