prijava_e
Novica

Umag znova tudi slovensko obarvan: Bedene na Hrvaškem že desetič zapored


TS


Ljubitelji slovenskega tenisa so se po pozitivnem testu Aljaža Bedeneta na Covid-19 prestrašili, da letos v Umagu ne bodo videli najvišje uvrščenega Slovenca, a Ljubljančan vendarle še desetič zapored namerava nastopiti na hrvaških tleh. 



56. igralec sveta bi v tem tednu moral nastopiti na turnirju serije ATP 500 v Hamburgu, a je bil zaradi pozitivnega testa na Covid-19 primoran svoj nastop odpovedati. Hrvaški mediji so pred dnevi že poročali, da je malo verjetno, da bi Aljaž Bedene še desetič zapored nastopil na Hrvaškem, a vse bolj kaže, da bo Ljubljančan, ki bo jutri, 18. julija, dopolnil 32 let, v Umagu vendarle lahko zaigral.


Po naših informacijah se Bedene v Umag podaja v nedeljo, po odpovedi Italijana Lorenza Musettija pa naj bi mu v glavnem delu turnirja pripadala vloga 5. nosilca. Igralci, ki bodo v prihodnjem tednu nastopili v Umagu in so na ATP lestvici uvrščeni višje, so Albert Ramos-Vinolas, Dušan Lajović, Filip Krajinović in Richard Gasquet.


Mesto v glavnem delu turnirja si bo poizkušal priboriti še en slovenski predstavnik, in sicer Blaž Rola, ki se je letošnjem letu že razveselil naslova na hrvaških tleh. Na turnirju serije Challenger v Splitu je v finalu premagal rojaka Blaža Kavčiča.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.