prijava_e
Novica

WTA Lozana: Zidanškova po treh nizih napredovala v polfinale!


TS


Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale turnirja serije WTA v švicarski Lozani z denarnim skladom 199.030 evrov. V četrtfinalu je po treh nizih s 6:4, 4:6, 6:3 strla 241. igralko sveta, Italijanko Lucio Bronzetti.


Polfinalistka letošnjega OP Francije je bila ves dvoboj neprepričljiva na svoj začetni udarec, a je bila vseeno v ključnih trenutkih v odločilnem nizu bolj zbrana. V prvem nizu je Konjičanka dosegla tri brejke, Italijanki pa sta uspela dva. V drugem nizu je Bronzettijeva do odvzema servisa prišla v prvi in sedmi igri, kar je bilo dovolj, da je prvi nosilki odvzela niz.


V zadnjem nizu sta si tekmici izmenjali brejk v drugi in tretji igri, nato pa je Zidanškova prišla do odločilne prednosti v četrti igri. Dvakrat je zatem zanesljivo osvojila igri na svoj začetni udarec, v deveti igri pa je ubranila žogico za brejk in izkoristila drugo priložnost za zmago. Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut, v polfinalu pa se bo 23-letna Slovenka pomerila bodisi z Rusinjo Natalijo Vihljancevo bodisi z zmagovalko obračuna med Belgijko Maryno Zanevska in Švicarko Stefanie Vögele.


Dvoboj Belgijke in Švicarke bi moral biti odigran v četrtek, a so ga organizatorji prestavili na danes. Po koncu njunega dvoboja sledi še četrtfinalni obračun proti Vihljancevi, če bodo to dovoljevale vremenske razmere.


* Lozana, WTA (199.030 evrov):
- četrtfinale:
Tamara Zidanšek (Slo/1) - Lucia Bronzetti (Ita) 6:4, 4:6, 6:3.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.