prijava_e
Novica

Vrhunsko: Zidanškova po 100 minutah do četrtfinala na turnirju v Lozani!


TS



Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale turnirja v švicarski Lozani z nagradnim skladom 199.030 evrov. V drugem krogu je polfinalistka OP Francije in prva nosilka v Lozani ugnala Luksemburžanko Mandy Minella s 6:2, 7:5. Dvoboj je trajal natanko 100 minut.


Se je pa dvoboj začel nekaj po 12. uri, po dolgi prekinitvi zaradi dežja po prvem nizu pa nadaljeval več kot šest ur pozneje. V prvem delu dvoboja je Konjičanka prevladovala. Priborila si je osem žogic za odvzem servisa, izkoristila dve in zanesljivo slavila s 6:2.


Po prekinitvi zaradi dežja pa sta bili tekmici nezanesljivi na lasten začetni udarec. Med tretjo in deseto igro nobena igralka ni osvojila igre na svoj servis, je pa s petim brejkom v nizu v 12. igri Zidanškova le uspela streti tekmico in spraviti dvoboj pod streho.


Za polfinalno vstopnico se bo v petek pomerila z Italijanko Lucio Bronzetti. Sicer šele 241. igralka lestvice WTA je v drugem krogu prepričljivo ugnala osmo nosilko, Rusinjo Ano Blinkovo s 6:1, 6:2.


Slovenka in Italijanka se doslej še nista pomerili.





Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.