prijava_e
Novica

Izkupiček na turnirju v Wimbledonu: Dva slovenska tretja kroga


TS


Kar se tiče slovenskih nastopov, je najdlje na turnirju prišla Andreja Klepač v mešanih dvojicah. Tam je skupaj z Nizozemcem Jean-Julienom Rojerjem igrala v četrtfinalu, izgubila pa sta proti britansko/ameriški navezi Neal Skupski/Desirae Krawczyk, ki je na koncu tudi slavila.


V posamični konkurenci sta v tretjem krogu igrala Aljaž Bedene in Kaja Juvan. Slednja je v prvem krogu izločila deveto nosilko, Švicarko Belindo Benčič, nato pa po zmagi proti Francozinji Clari Burel izgubila v tretjem krogu proti 17-letni Američanki Coco Gauff. To je bil prvi nastop Juvanove v tretjem krogu Wimbledona in drugi na turnirjih velike četverice po letošnjem OP Avstralije.


Polfinalistka OP Francije, Tamara Zidanšek je na turnirju že v prvem krogu naletela na Karolino Pliškovo, ki je kasneje zaigrala v finalu. Dobro se ji je upirala, a na travi močne igre Čehinje ni mogla streti. Polona Hercog je prav tako izgubila v prvem krogu, boljša je bila Američanka Danielle Collins.


V moški konkurenci je edini slovenski predstavnik igral proti finalistu. Proti Matteu Berrettiniju kljub zavidljivi ravni igre ni imel možnosti, pred tem pa je v prvih dveh krogih zlahka ugnal Francoza Corentina Mouteta in Japonca Yoshihita Nishioke. Bedene na 32 nastopih v glavnem delu žreba na Grand Slamih še čaka na preboj v četrti krog.


Naslednji turnir za Grand Slam bo med 30. avgustom in 12. septembrom.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.