prijava_e
Novica

TE: Slovenski uspeh na Otočcu z naslovom dopolnila še Nala Kovačič, Eva Muller Uhan najboljša na Velem Lošinju


TS


Po Juliji Bogatin in Evi Cikajlo, ki sta svoje delo dokončali že v petek, se je dan kasneje na turnirju Tennis Europe U14 na Otočcu do naslova prebila še Nala Kovačič. Do turnirske zmage je prišla tudi Eva Muller Uhan, ki je bila najboljša na Velem Lošinju. 



Na Otočcu se je v tem tednu predstavilo ogromno število slovenskih predstavnikov. V konkurenci dečkov sta najboljši vtis pustila Matic Hribar, ki je po štirih zmagah klonil šele v finalu, ter polfinalist Žiga Šeško, pri deklicah pa je vse do konca uspelo iti Nali Kovačič. Ta se je do finala prebila brez izgubljenega niza, v boju za naslov pa premagala še Hrvatico Doro Biondić, ki je bila pred tem v polfinalu usodna za Evo Cikajlo. 


Pot Nale Kovačič do naslova:
1. kolo: prosto
2. kolo: Kovačič N. - Pesci B. 6:0, 6:3
3. kolo: Kovačič N. - Braathen E. 6:4, 7:5
Četrtfinale: Kovačič N. - Minculescu M. 6:3, 6:2
Polfinale: Kovačič N. - Lebo L. 6:2, 6:1
Finale: Kovačič N. - Biondić D. 6:7(5), 7:6(0), 4:1* - predaja

Na Hrvaškem zmaga Muller Uhanove


Na Velem Lošinju smo na Tennis Europe U16 turnirju stiskali pesti za Lukasa Marjanoviča, Miho Bajžlja, Borisa Barjaktareviča, Luko Videnoviča, Miloša Bogunoviča, Vida Moharja, Blaža Šteblaja, Pio Petelinšek, Nežo Gorl, Laro Flerin, Evo Muller Uhan, Aljo Širovnik, Ivono Ahčan, Niko Završki, Ano Julijo Ažnoh in Lijo Mumlek. Videnoviču in Mumlekovi se je ustavilo v četrtfinalu, medtem ko je vse do konca šla Muller Uhanova. Ta je v finalu s 6:3, 0:6 in 6:4 ugnala Madžarko Greto Murzsa. V dvojicah sta v finalu igrali navezi Marjanovič/Videnovič in Mumlek/Završki, ki uspešnega tedna nista uspeli kronati z naslovom.


Pot Eve Muller Uhan do naslova:
1. kolo: prosto
2. kolo: Muller Uhan E. - Piškulić R. 6:3, 6:3
3. kolo: Muller Uhan E. - Komlodi K. 6:4, 6:1
Četrtfinale: Muller Uhan E. - Simion A. 1:6, 6:4, 6:4
Polfinale: Muller Uhan E. - Sommer H. 6:1, 6:4
Finale: Muller Uhan E. - Murzsa G. 6:3, 0:6, 6:4

V Prijedoru (Tennis Europe U12) so se predstavili Nal Zorko, Matija Kozjak in Uroš Bigič. Prva dva sta se uspela prebiti do 2. kola, medtem ko je Bigič klonil na samem uvodu.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.