prijava_e
Novica

21-letna Nemka na domačem terenu presenetila Tamaro Zidanšek


TS


Tamara Zidanšek se na turnirju serije WTA 250 v Hamburgu ni uspela prebiti v polfinale. Po tem, ko je Konjičanka v četrtek zabeležila zmago nad Kristyno Pliškovo, jo je dan kasneje zaustavila Nemka Jule Niemeier. 



21-letnica iz Dortmunda v zadnjem času kaže vse boljše predstave, v Hamburgu pa je po zmagi nad polfinalistko letošnjega Rolanda Garrosa izenačila svoj najboljši rezultat na WTA turneji. Na turnirju serije WTA 250 se je namreč drugič prebila v polfinale. Zidanškova v prvem nizu nikakor ni našla pravih občutkov, Nemka pa je na drugi strani dobila vse točke po zadetem prvem servisu (10/10), pri osvajanju točk pa bila uspešna tudi po zadetem drugem servisu (6/8). Precej bolj izenačen dvoboj smo spremljali v drugem nizu, ko si je Slovenka priigrala kar 8 'break' žogic, a le ena izkoriščena je bila na koncu, ob dveh izgubljenih igrah na lastni začetni udarec, premalo, da bi tekmo popeljala v tretji niz.


Tamara Zidanšek bo s ponedeljkom na WTA lestvici nekaj mest izgubila, a kljub temu bo še vedno veljala za igralko elitne 50-erice.


CELOTNA STATISTIKA



WTA 250 Hamburg (Nemčija, $235.238, peščena podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/3) je bila prosta
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/3) - Pliškova Kr. (Češ) 6:3, 3:6, 6:3
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo/3) - Niemeier J. (Nem) 2:6, 4:6

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.