Rola v Salzburgu še drugič v mesecu dni klonil proti Argentincu Corii

TS

Slovenski teniški igralec Blaž Rola se na turnirju serije Chalenger ni uspel prebiti v polfinale. Še drugič v manj kot mesecu dni je moral priznati premoč Argentincu Federicu Corii, proti kateremu je tokrat v drugem nizu blizu uspeha.

Po tem, ko je v uvodnem delu turnirja zabeležil dve lepi zmagi nad Dennisom Novakom (122. igralec sveta) in Robertom Carballesom Baeno (100. igralec sveta), je Blaž Rola znova naletel na 29-letnega Argentinca Federica Corio. Ta je Ptujčana že junija ugnal v Prostejovu, previsoko oviro pa predstavljal tudi tokrat. Prvi niz je po 44 minutah dobil z rezultatom 6:2, precej boljši odpor pa je Rola nudil v drugem nizu. Pri vodstvu s 5:4 si je namreč priigral kar 4 žogice za niz, a nobene ni uspel izkoristiti.

Coria, ki trenutno na ATP lestvici zaseda 87. mesto, si je z novo zmago zagotovil mesto v polfinalu in novo najboljšo uvrstitev na ATP lestvici, Rola pa bo še naprej ostal uvrščen okoli 160. mesta.

CELOTNA STATISTIKA

Challenger Salzburg (Avstrija, €132.280, peščena podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo) - Novak D. (Avt) 7:5, 7:6(4)
2. kolo: Rola B. (Slo) - Carballes Baena R. (Špa/5) 5:7, 6:2, 7:6(4)