Zidanškova le nekaj dni po porazu proti Karolini Pliškovi do zmage nad njeno sestro

TS

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je po (zanjo) končanem Wimbledonu vrnila na peščeno podlago, na kateri je pred manj kot mesecem dni prišla do rezultata kariere. Tokrat Konjičanka nastopa na turnirju serije WTA 250 v Hamburgu.

Tamara Zidanšek se je v Wimbledonu odlično upirala Karolini Pliškovi, ki bo danes proti Aryni Sabalenki lovila mesto v finalu turnirja na sveti travi. Od vseh dosedanjih tekmic je bila celo najbližje temu, da Čehinji odvzame vsaj niz. Kljub žogici za niz niti Konjičanki to ni uspelo, je pa najvišje uvrščena Slovenka na WTA lestvici zato uspešno pričela z nastopi na turnirju serije WTA 250 v Hamburgu.

Kot 3. nosilka turnirja je bila v 1. kolu prosta, v 2. kolu pa je z rezultatom 6:3, 3:6 in 6:3 po uri in 53 minutah ugnala sestro Karoline Pliškove, Kristyno. Čehinja se je po izgubljenem prvem nizu sicer dobro odzvala, drugega dobila, nato pa pritiskala tudi v začetku tretjega niza. Zidanškova je v 3. igri pri rezultatu 1:1 in 30:40 rešila žogico za 'break', potem pa prevzela pobudo in hitro rešila dvome o končni zmagovalki.

V četrtfinalu se bo Zidanškova pomerila proti boljši iz vsenemškega obračuna med Jule Niemeier (167. na WTA lestvici) in Tamaro Korpatsch (141. na WTA lestvici).

WTA 250 Hamburg (Nemčija, $235.238, peščena podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/3) je bila prosta
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/3) - Pliškova Kr. (Češ) 6:3, 3:6, 6:3
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo/3) - Niemeier J./Korpatsch T.

Preberi več