Blaž Rola v Salzburgu poskrbel za slovo glavnega domačega aduta

TS

Po neuspešnem nastopu v kvalifikacijah Wimbledona se je Blaž Rola hitro vrnil na peščeno podlago. V tem tednu nastopa na turnirju serije Challenger v Salzburgu z nagradnim skladom 132.280 evrov.

30-letni Ptujčan je v tekmi 1. kola še tretjič v četrtem medsebojnem dvoboju premagal Avstrijca Dennisa Novaka. 122. igralec sveta je v Salzburgu veljal za glavnega domačega aduta, a pravega orožja za Rolo ni našel.

Slovenski igralec je dvoboj po uri in 42 minutah dobil s 7:5 in 7:6(4), boljši od nasprotnika pa je bil predvsem v zaključku obeh nizov. V 12. igri prvega niza je na servis Avstrijca izkoristil drugo žogico za niz, v drugem nizu pa se odlično znašel pri zaostanku s 4:5, ko je Novak serviral za izenačenje na 1:1 v nizih. Avstrijcu je odvzel servisno igro, nato pa v podaljšani igri izkoristil tretjo zaključno žogico.

Nič kaj lažjega nasprotnika Rola ne bo imel niti v 2. kolu, kjer se bo pomeril proti Špancu Robertu Carballesu Baeni (100. na ATP lestvici). Igralca sta se letos že pomerila v Beogradu, kjer je dvoboj z 2:0 v nizih dobil Baena, še pred tem, leta 2014 pa je dvoboj v Libercu dobil Rola.

CELOTNA STATISTIKA

Challenger Salzburg (Avstrija, €132.280, peščena podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo) - Novak D. (Avt) 7:5, 7:6(4)
2. kolo: Rola B. (Slo) - Carballes Baena R. (Špa/5) [7.7.]