Bedene pred 3. kolom Wimbledona: “Berrettini je popolno nasprotje prvih dveh tekmecev.”

TS

Aljaž Bedene je s prepričljivo zmago proti Yosihitu Nishioki v 2. kolu izenačil svoj najboljši dosežek v Wimbledonu. V soboto se bo drugič v karieri boril za mesto v osmini finala turnirja, ki poteka v All England Clubu.

PREBERITE TUDI:
Bedene v Wimbledonu prepričljiv kot še nikoli - Japoncu oddal le tri igre

V še drugi zaporedni izvedbi Wimbledona bo Ljubljančanu nasproti stal Matteo Berrettini. 25-letni Italijan je na sveto travo pripotoval zelo dobro pripravljen, kar je potrdil z naslovom na ATP 500 turnirju v Queens Clubu. Dobro mu gre tudi v Wimbledonu, kjer je na uvodnih dveh tekmah izgubil zgolj en sam niz. "Proti Berrettiniju sem igral že trikrat. Dvalrat na pesku in seveda v Wimbledonu. Je popolno nasprotje prvih dveh tekmecev. Dober servis, dober forehand, dober slajz. Zelo se zanaša na servis in forehand. Jaz sem bom osredotočil na svojo igro. Pozoren moram biti na njegove šibkejše stvari. Dal bom vse od sebe,” je pred dvobojem, ki se bo igral v soboto, dejal Aljaž Bedene.

Trenutno 64. igralec sveta se v Wimbledonu počuti res dobro. V uvodnih dveh tekmah sta mu nasproti stala levičarja Corentin Moutet (83. igralec sveta) in Yoshihito Nishioka (58. igralec sveta). Proti Francozu je Bedene slavil zmago s 6:4, 6:4 in 6:0, še bolj gladko pa je šlo proti Japoncu, ki je uspel osvojiti le tri igre.

"Druga tekma je bila podobna prvi. Spet sem igral proti levičarju. Celotno srečanje sem bil osredotočen. Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Po navadi se mučiš, zdaj pa sta se dva dvoboja zapored končala zelo hitro. Vsekakor prija, sploh zaradi regeneracije, ker se želiš čim bolj pripraviti in biti čim bolj svež za naslednji dvoboj. Uspeli sta mi dve dobri tekmi. Fokus je bil znova dober, disciplina v igri, dober sem bil na svoj servis, tudi forehand je bil zelo dober. Bil sem tudi agresiven in vedel sem, kje je dober in kje šibkejši. To sem znal izkoristiti. Nekako je bila to ena boljših tekem od začetka do konca,” je povedal Bedene.

Preberi več