prijava_e
Novica

Bedene v Wimbledonu prepričljiv kot še nikoli - Japoncu oddal le tri igre


TS


Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v Wimbledonu zabeležil še drugo izjemno prepričljivo zmago. V tekmi 2. kola je povsem nadigral levorokega Japonca Yoshihita Nishioki, ki je v uri in 23 minutah na svoj konto vpisal zgolj tri igre. Na nasprotnika v 3. kolu Ljubljančan še čaka. 



Aljaž Bedene se je z novo odlično predstavo drugič v karieri prebil v 3. kolo turnirja, ki poteka na sveti travi. Prvič mu je to uspelo leta 2017, ko je v 1. kolu z 3:2 v nizih ugnal Iva Karlovića, nato pa v štirih nizih premagal še Damirja Džumhurja. Tokrat se je Slovenec med najboljših 32 na turnirju prebil precej bolj prepričljivo. Po tem, ko je v 1. kolu s 6:4, 6:4 in 6:0 ugnal Francoza Corentina Mouteta, je v naslednjem dvoboju povsem nadigral Japonca Yoshihita Nishioko. Za zmago s 6:1, 6:0 in 6:2 je potreboval manj kot uro in pol.


Igralec, ki na ATP lestvici zaseda 58. mesto, je v 1. kolu po petih nizih presenetljivo izločil Johna Isnerja, proti Aljažu Bedenetu pa pravega odgovora ni imel. Ljubljančan je že takoj v prvi igri na servis Japonca prišel do 'breaka', hitro povedel s 3:0 in nato uvodni niz dobil z rezultatom 6:1. Še bolj gladko je šlo v drugem nizu, ko je Bedene še drugič na tem turnirju nasprotniku zavezal kravato. Skoraj povsem brez napak je Bedene odigral tudi v tretjem nizu, ko se je na čase že zdelo, da lahko v polje zadane prav vsak udarec. V tem delu tekme se je Japonec ustavil pri dveh osvojenih igrah.


Znova proti Berrettiniju?

V Wimbledonu še nikoli tako prepričljiv Bedene zdaj čaka na nasprotnika v 3. kolu. Po vsej verjetnosti mu bo še drugič v zadnjih dveh izvedbah Wimbledona nasproti stal Italijan Matteo Berrettini, sicer člane elitne 10-erice. Leta 2019 je Bedene dvoboj 1. kola proti Italijanu odlično pričel, vodil z nizom in 'breakom' prednosti, nato pa je Berrettiniju dovolil povratek in kasneje izgubil v štirih nizih. Italijan mora tokrat sicer za vnovično srečanje z Bedenetom zabeležiti še eno zmago, in sicer proti Nizozemcu Boticu Van de Zandschulpu.


PREBERITE TUDI:
Hercogova po treh nizih zapušča Wimbledon, Zidanškova na igrišče v torek
8. nosilka Wimbledona v prvem nizu proti Zidanškovi hodila po robu, nato upravičila vlogo favoritinje
Bedene z odlično predstavo do najbolj prepričljive zmage v Wimbledonu


CELOTNA STATISTIKA



Wimbledon (Velika Britanija, £17,066,000, travnata podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Hercog P. (Slo) - Collins D. R. (Zda) 6:4, 3:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo) - Pliškova Ka. (Češ/8) 5:7,  
Juvan K. (Slo) - Benčič B. (Švi) 6:3, 6:3
Bedene A. (Slo) - Moutet C. (Fra) 6:4, 6:4, 6:0

2. kolo
Bedene A. (Slo) - Nishioka Y. (Jap) 6:1, 6:0, 6:2
Juvan K. (Slo) - Burel C. (Fra)

Dvojice, 1. kolo
Juvan K./Li A. - Dolehide C./Sanders S.
(10)Jurak D./Klepač A. - Martić P./Rogers S.
Santamaria S./Zidanšek T. - Arraubarrena L./Podorska N.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.