prijava_e
Novica

Petrol U18: Mumlekova v Krškem nadigrala 2. nosilko, presenečenje Mikovića v Medvodah


TS


Uvodni dan v Krškem in Medvodah, kjer se v tem vikendu merijo igralke in igralci v starostni kategoriji Petrol U18 ni minil brez presenečenj. Že pred četrtfinalom se je zaključila pot 2. nosilke in 2. nosilca. 



V Medvodah je po pozni prijavi glavni favorit za končno zmago postal Bor Artnak (ASLIT), ki se je hitro vrnil iz Litve, kjer je nastopal na turnirju serije ITF J2. Postavljen je bil na mesto 1. nosilca in v 1. kolu prepričljivo s 6:0 in 6:0 premagal Nikolo Puntarića (TABRE), že uvodno kolo pa je bilo usodno za 2. nosilca turnirja Joba Japlja. Predstavnik domačega TK Spin Medvode je v dveh nizih moral priznati premoč Maku Mikoviću (ŠD_LTA), ki si je po zmagi nad Nikom Gmajnarjem (MAJA) zagotovil mesto v četrtfinalu.


Med najboljših osem se je uspelo prebiti še Artnaku, Niku Mikoviću (ŠD_LTA), Gordanu Franu Mileusniću (ŽTKMB), Vanji Joksoviću (TKMED). Trije dvoboji 2. kola še potekajo.

Prenose tekem iz Krškega (dekleta U18) lahko v živo spremljate
TUKAJ (kliknite za prevezavo).

VSI REZULTATI IN NEDELJSKI SPORED


Brez presenečenj ni šlo nit v Krškem. Tam je bilo vseh osem nosilk v 1. kolu prostih, le štiri pa so si uspele priigrati mesto v četrtfinalu. Odlično formo potrjuje 14-letna Lija Mumlek (ŽTKMB), ki je v začetku februarja že na članskem turnirju v Velenju prišla do treh zmag, tudi tokrat pa že zabeležila dve prepričljivi zmagi. V 2. kolu je celo s 6:2 in 6:0 ugnala 2. nosilko turnirja, dve leti starejšo Lano Egart (TR-KR). Od obračunov v 2. kolu se je le en prevesil v tretji niz. Zmage nad Rimo Kočevar (TKMED) se je z rezultatom 6:2, 3:6 in 6:2 razveselila Eva Zalokar (TR-KR), ki se bo za polfinale borila proti Liv Šumak (BR-MB).


Ob Mumlekovi, Zalokarjevi in Šumakovi so si mesto v četrtfinalu priigrale še Nika Strašek (ŽTKMB), Zala Perendija (N.GOR), Žana Kukavica (ŠTKVE), Lara Flerin (TR-KR) in Milica Bratić (TOPTE).



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.