Juvanova do najboljše uvrstitve v karieri, a brez glavnega dela turnirja v Južni Avstraliji

TS

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je bila na turnirju serije WTA 500 blizu uvrstitve v glavni del turnirja, a bila na koncu za las prekratka. Čeprav je v drugem nizu servirala za zmago, se je na koncu napredovanja veselila nasprotnica CoCo Gauff.

Za Kajo Juvan in CoCo Gauff je bil to drugi medsebojni obračun. Prvega je leta 2019 v kvalifikacijah OP Francije z 2:0 v nizih dobila Slovenka, tudi tokrat pa je dolgo kazalo na podoben razplet. 20-letna Ljubljančanka je proti 3 leta mlajši tekmici vodila s 6:3 in 3:0, pri rezultatu 5:4 v drugem nizu pa tudi servirala za zmago.

Američanka je našla pot do povratka, od tistega trenutka dalje nanizala 6 zaporednih iger in tako v tretjem nizu pobegnila na 3:0. V nadaljevanju obračuna Juvanova zmage nasprotnice ni več uspela ogroziti.

Prav danes, v ponedeljek, je sicer Juvanova na WTA lestvici prišla do svoje nove najboljše uvrstitve v karieri. Postala je 91. igralka sveta.

WTA 500 Adelaide (Avstralija, $535.530, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) - Cabrera L. (Aus) 6:4, 6:3