prijava_e
Novica

Kavčič že dobil tekmeca na Kanarskih otokih, Rola odpotoval v Kazahstan


TS


Slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Blaž Rola bosta tudi v prihodnjem tednu nadaljevala z nastopi na turnirjih serije Challenger. Prvi se bo predstavil na peščeni podlagi v Gran Canarii, medtem ko bo Rola še naprej nastopal na trdi podlagi. 



Po tem, ko sta v preteklih dveh tednih skupaj nastopala na turnirju serije Challenger v bližnjem Piemontu, sta šla zdaj Blaž Kavčič in Blaž Rola vsak svojo pot.


Za prehod na peščeno podlago se je odločil Kavčič, ki se bo v tekmi 1. kola turnirja serije Challenger v Gran Canarii pomeril proti 140. igralcu sveta Federicu Gaiu. 28-letni Italijan, ki je do sedaj edino medsebojno tekmo leta 2019 v Barceloni dobil prepričljivo s 6:1 in 6:0, v letošnjem letu nastopa dokaj dobro. V februarju je zaigral na treh turnirjih serije Challenger in skupaj zabeležil 7 zmag in 3 poraze.


Na svojega prvega nasprotnika pa bo v Nur-Sultanu moral še malo počakati Rola. Žreb je namreč določil, da se bo v 1. kolu glavnega dela turnirja pomeril proti kvalifikantu.


Prvi nosilec turnirja v Gran Canarii bo mladi Italijan Lorenzo Musetti (122. igralec sveta), v Nur-Sultanu pa izkušeni Mikhail Kukushkin (90. igralec sveta).


Challenger Nur-Sultan (Kazahstan, $54.160, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo) - kvalifikant


Challenger Gran Canaria (Španija, €44.820, peščena podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Kavčič B. (Slo) - Gaio F. (Ita/3) [22.2.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.