Klepačeva v Melbournu ostala brez polfinala, veseli se vrnitve WTA turnirja na Obalo

TS

Slovenski teniški igralki Andreji Klepač na OP Avstralije ni uspelo ponoviti dosežka iz leta 2016, ko se je v konkurenci mešanih dvojic prebila do polfinala. Z Nealom Skupskim je tokrat klonila v četrtfinalu.

Slovensko-britanska naveza je v uvodnih dveh tekmah zabeležila zmago z 2:1 v nizih, v četrtfinalu pa sta previsoko oviro predstavljala Desirae Krawczyk in Joe Salisbury. Andreja Klepač in Neal Skupski sta že v prvi igri izgubila svoj začetni udarec, a nato v dveh igrah imela po eno 'break' priložnost, da bi se vrnila v niz.

Američanka in Britanec sta napade odbila in prvi niz dobila s 6:3. Tudi v drugem nizu je bila usodna že ena sama izgubljena igra na svoj servis, ki se je v 7. igri niza zgodila Andreji in Nealu.

Za Klepačevo je bil to sedmi nastop v mešanih dvojicah na OP Avstralije. Trikrat se je njena pot končala v 2. kolu, dvakrat 1. kolu, enkrat v četrtfinalu in enkrat v polfinalu.

Simpatična Koprčanka se je med drugim dotaknila tudi vrnitve WTA turnirja v Portorož. "Turnir v Portorožu je imel pri meni vedno posebno mesto. Že to, da je turnir v Sloveniji in da se lahko predstavimo domači gledalcem je nekaj posebnega. Da pa je turnir na obali mi pa kot Primorki pomeni še veliko več. Spomnim se vsakega turnirja in vsake tekme posebej. Največ sem dosegla z uvrstitvijo v čf leta 2006 in tam izgubila proti kasnejši zmagovalki Tamiri Paszek, leta 2008 pa sem v zelo vetrovnem vremenu povedla proti Caroline Wozniacki s 41, potem pa do konca tekme osvojila samo še eno igro. Sem pa leta 2007 igrala tudi v finalu dvojic pred polnim stadionom. Tudi vse ostale moje tekme v Portorožu so bile zelo dobro obiskane. Na sploh pa se spomnim, da se je skozi celi teden nekaj dogajalo, kar je pritegnilo veliko gledalcev. "

OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), dvojice (mešano)
1. kolo: Klepač A./Skupski N. - (WC)Woolcock B./Peers J. 6:2, 5:7, 12:10
Osmina finala: Klepač A./Skupski N. - Hradecka L./Polašek F. 6:7(3), 7:6(5), 10:8