prijava_e
Novica

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov | popravek glede financiranja testiranj


TS


Spoštovani, včeraj je na žalost prišlo do dezinformacije glede financiranja testiranj za športnike in ostale deležnike v športu.

Trditev, da so vsa opravljena testiranja za športnike in ostale deležnike brezplačna, zaenkrat še ne moremo zagotovo potrditi, saj nam iz resornega ministrstva ne želijo podati točnega odgovora, pri FURSu pa pisnih zagotovil za enkrat še ne dajejo, so nam sporočili danes.

Z zakonskim paketom je sicer do 31. 12. 2021 podaljšana veljavnost ukrepa iz PKP7 za povračilo stroškov testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2 s hitrimi testi in PCR testi za športnike, ki se udeležujejo uradnih tekmovanj pod okriljem mednarodnih športnih zvez, športnike, ki nastopajo na najvišjih ravneh tekmovanj pod okriljem nacionalnih panožnih zvez, ter trenersko in drugo tekmovalno osebje, ki se udeležuje navedenih tekmovanj.

Točne in podrobne informacije ter navodila glede uveljavljanja povračila stroškov vam posredujemo v petek, 19. februarja 2021, po 12. uri, saj bo potekala spletna predstavitev ukrepa povračila stroškov testiranja športnikov, trenerjev ter drugega tekmovalnega osebja iz PKP7 - Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19. PKP8 je omenjeni ukrep podaljšal do konca leta 2021. Uveljavljanje stroškov poteka na podlagi mesečnih zahtevkov, ki jih je potrebno oddajati do konca vsakega meseca za tekoči mesec. Upravičenci so nacionalne panožne športne zveze, nosilke uradnih tekmovalnih sistemov v Republiki Sloveniji.

Za dodatna vprašanja smo vam vedno na razpolago.
Se vidimo na teniških igriščih.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.