prijava_e
Novica

Andreja Klepač z Britancem uprizorila preobrat dneva v Melbournu


TS


Andreja Klepač v mešanih dvojicah predstavlja zadnje slovensko orožje na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije. V 1. kolu ji je skupaj z Britancem Nealom Skupskim uspel velik preobrat. 



Najboljša slovenska igralka v konkurenci dvojic je bila v 1. kolu OP Avstralije že na izhodnih vratih. Skupaj z Nealom Skupskim je sicer dobila prvi niz, a se nato v zaključku obračuna znašla v na videz izgubljenem položaju. Avstralska naveza Woolcock B./Peers J. je namreč v tretjem nizu povedla z 9:5 in imela tako kar štiri povezane žogice za zmago. Klepačeva in Skupski sta prav vse rešila ter po menjavi strani še peto in dvoboj na koncu dobila s 6:2, 5:7 in 12:10.


Slovensko-britanska naveza se je tako prebila v osmino finala. Še korak dlje na turnirju bosta Andreja in Neal poizkušala narediti proti češki dvojici Hradecka L./Polašek F., ki je bila v 1. kolu kar malce presenetljivo z 2:0 boljša od naveze Chan L./Dodig I. 


OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), dvojice (mešano)
1. kolo: Klepač A./Skupski N. - (WC)Woolcock B./Peers J. 6:2, 5:7, 12:10
Osmina finala: Klepač A./Skupski N. - Hradecka L./Polašek F. [16.2.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.