Kavčič v tretjem poizkusu prvič ugnal nekdaj 1. mladinca sveta

TS

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je na turnirju serije Challenger v Bielli uspešno preskočil prvo kvalifikacijsko oviro. Od vnovičnega igranja v glavnem delu turnirja je 33-letni Ljubljančan oddaljen še eno zmago.

Blaž Kavčič je v Bielli, kjer se igralci merijo v dvorani na trdi podlagi, nastopil že v preteklem tednu, ko je bil v 1. kolu glavnega dela turnirja zelo blizu zmagi proti Italijanu Matteu Violi, a na koncu klonil. Ker bo tokratni turnir igralsko precej bolje zasedan, si mora mesto v glavnem delu turnirja priboriti skozi kvalifikacijsko sito.

V 1. kolu kvalifikacij se je tretjič v karieri pomeril proti tri leta mlajšemu Uladzimirju Ignatiku in ga prvič premagal. Belorus, ki je leta 2007 osvojil mladinski Roland Garros in postal tudi najboljši mladinec na svetu, je Kavčiča v preteklih dveh obračunih ugnal z 2:1 v nizih, tokrat pa pravih možnosti ni imel. Kavčič je bil po uri in 28 minutah igre boljši s 6:2 in 6:4.

Na papirju težje delo Kavčiča čaka v 2. kolu kvalifikacij, ko mu bo nasproti stal 1. nosilec kvalifikacij, Američan Thai Son Kwiatkowski. 217. igralca sveta je v preteklem tednu v 1. kolu zaustavil Blaž Rola.

Challenger Biella (Italija, €132.280, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Kavčič B. (Slo/8) - Ignatik U. (Blr) 6:2, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Kavčič B. (Slo/8) - Kwiatkowski T. S. (Zda/1)

1. kolo: Rola B. (Slo) - Majchrzak K. (Pol/5)