prijava_e
Novica

Kavčič v tretjem poizkusu prvič ugnal nekdaj 1. mladinca sveta


TS


Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je na turnirju serije Challenger v Bielli uspešno preskočil prvo kvalifikacijsko oviro. Od vnovičnega igranja v glavnem delu turnirja je 33-letni Ljubljančan oddaljen še eno zmago. 



Blaž Kavčič je v Bielli, kjer se igralci merijo v dvorani na trdi podlagi, nastopil že v preteklem tednu, ko je bil v 1. kolu glavnega dela turnirja zelo blizu zmagi proti Italijanu Matteu Violi, a na koncu klonil. Ker bo tokratni turnir igralsko precej bolje zasedan, si mora mesto v glavnem delu turnirja priboriti skozi kvalifikacijsko sito.


V 1. kolu kvalifikacij se je tretjič v karieri pomeril proti tri leta mlajšemu Uladzimirju Ignatiku in ga prvič premagal. Belorus, ki je leta 2007 osvojil mladinski Roland Garros in postal tudi najboljši mladinec na svetu, je Kavčiča v preteklih dveh obračunih ugnal z 2:1 v nizih, tokrat pa pravih možnosti ni imel. Kavčič je bil po uri in 28 minutah igre boljši s 6:2 in 6:4.


Na papirju težje delo Kavčiča čaka v 2. kolu kvalifikacij, ko mu bo nasproti stal 1. nosilec kvalifikacij, Američan Thai Son Kwiatkowski. 217. igralca sveta je v preteklem tednu v 1. kolu zaustavil Blaž Rola.


Challenger Biella (Italija, €132.280, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Kavčič B. (Slo/8) - Ignatik U. (Blr) 6:2, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Kavčič B. (Slo/8) - Kwiatkowski T. S. (Zda/1)

1. kolo: Rola B. (Slo) - Majchrzak K. (Pol/5)

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.