prijava_e
Novica

Kaja Juvan pozitivna pred nadaljevanjem sezone: “Gre za proces, ki zahteva potrpežljivost.”


TS


Od slovenskih predstavnikov je na Odprtem prvenstvu Avstralije 2021 najdlje prišla Kaja Juvan, ki se je prebila v 3. kolo glavnega dela turnirja. To je v Melbournu od Slovencev nazadnje uspelo Blažu Kavčiču leta 2013, v ženski konkurenci pa Katarini Srebotnik leta 2008. 



Bradyjeva previsoka ovira za Juvanovo v 3. krogu OP Avstralije


Po zmagah nad Johanno Konto in Mayar Sherif je Kaja Juvan v 3. kolu največjega turnirja v Avstraliji morala priznati premoč pet let starejši Američanki Jennifer Brady. "Imela sem nekaj priložnosti, ki jih nisem izkoristila. Sama mi ni ničesar podarila. Tako je to pri najboljših igralkah," je po porazu dejala Juvanova, ki bo po končanem OP Avstralije prišla do nove najboljše uvrstitve na WTA lestvici. Obeta se ji skok na 93. mesto.


Bradyjeva je v obračunu proti Slovenki še enkrat več pokazala, da izjemna lanska sezona, v kateri se je prebila tudi do prvega WTA naslova, ni bila slučaj. Kljub temu, da je v polje zadela zgolj 47 % prvih servisov, je dobila 7 od skupno 8 iger na svoj začetni udarec. A Juvanova v drugem nizu ni bila tako daleč uspehu kot kaže rezultat. "Prvi niz je šel mogoče malo prehitro mimo, potem pa sem se pomirila in v drugem nizu nisem bila prav daleč. Kar se mi zdi pomembno, je to, da sem videla, da lahko igram z igralko takšnega kova."


Pozitivna pred nadaljevanjem sezone

Kaja Juvan je s prebojem v 3. kolo turnirja za Grand Slam še nadgradila uspeh iz lanske sezone, ko se je prebila v 2. kolo OP Francije in OP ZDA. "Zdaj je čas, da odigram nekaj tekem, pridobim še nekaj pomembnih izkušenj ter fizično napredujem," je dejala po dvoboju z Bradyjevo. Nadaljevanja letošnje sezone se zelo veseli, a se hkrati zadeva, da je potrebno biti potrpežljiv. "Rezultati ne pridejo tako hitro. Gre za dolgotrajen proces. Vse več delam, vse več lahko uporabljam svojo igro. Potrebno je biti potrpežljiv. Po eni strani je telo treba gnati od meje, a po drugi strani nanj tudi paziti. Mislim, da grejo stvari v pravo smer."



OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), posamezno,
1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Konta J. (Vb/13) 4:6, 2:0* - predaja
2. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Sherif M. (Egi) 3:6, 7:6(2), 6:3
3. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Brady J. (Zda/22) 1:6, 3:6

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.