prijava_e
Novica

Bradyjeva previsoka ovira za Juvanovo v 3. krogu OP Avstralije


TS



Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v 3. krogu odprtega prvenstva Avstralije. V svojem prvem nastopu med 32 najboljših na turnirju za veliki slam je 20-letna Ljubljančanka izgubila proti Američanki Jennifer Brady s 6:1 in 6:3.


Juvanova je po zmagi v maratonskem dvoboju 2. kroga, ko je po dveh urah in 41 minutah premagala Egipčanko Majar Šerif, tokrat hitro padla v zaostanek. Prvi niz je trajal zgolj 31 minut, pri tem pa je Juvanova ameriški tekmici kar dvakrat oddala igro na svoj začetni udarec.


V drugem nizu je bilo razmerje moči med 104. igralko sveta in 80 mest višje uvrščeno igralko bolj izenačeno. Američanka je sicer z odvzemom servisne igre hitro prišla do vodstva z 2:0, a je nato Juvanovi uspel "brejk" in izenačenje na 2:2.


Temu pa je takoj sledila še ena izgubljena igra Juvanove na svoj začetni udarec, ki je na koncu bila tudi odločilna za zmago Američanke v drugem nizu po skupaj uri in 29 minut igre.






Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.