Murray odpor Role strl z 11. osvojeno točko v podaljšani igri drugega niza

TS

Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je v četrtfinalnem obračunu turnirja serije Challenger v Bielli dobro upiral proti nekdanjemu prvemu igralcu sveta Andyju Murrayju. Britanec je drugi medsebojni rezultat dobil z rezultatom 6:4 in 7:6(9).

30-letni Ptujčan je leta 2014 v Wimbledonu z Andyjem Murrayjem v obračunu na tri dobljene nize na igrišču zdržal le uro in 26 minut, tokrat pa sta bila igralca na trdi podlagi v Piemontu precej bolj izenačena.

V uvodnem nizu je Blaž Rola do 9. igre odlično branil 'break' žogice Britanca. Ta si jih je v uvodnih nekaj igrah na servis Slovenca priigral kar 9, a izkoristil le eno. Do ključnega 'breaka' se je prebil v že omenjeni 9. igri, po kateri je na svoj začetni udarec le še zaključil svoje delo v uvodnem nizu.

V drugem nizu je Rola pri zaostanku s 3:5 v igri na svoj servis ubranil prvo zaključno žogico, ko mu je uspelo v naslednji igri ubraniti še dve, pa drugi niz postal precej bolj zanimiv. Murray v v 12. igri uspešno serviral za obstanek v nizu, a v podaljšani igri je sprva precej bolje kazalo Roli. Ta je povedel s 5:1 in v nadaljevanju imel na voljo tudi štiri žogice za to, da dvoboj popelje v tretji niz. Vodil je namreč s 6:4, 6:5, 7:6 in 8:7. Izkušeni Murray se je rešil in dvoboj dobil po neizsiljeni napaki Role v 20. točki tie-breaka.

Tudi po turnirju v Bielli bo Rola na ATP lestvici ostal okoli 160. mesta.

Challenger Biella (Italija, €44.280, trda podlaga), posamezno, 1. kolo
Kavčič B. (Slo) - Viola M. (Ita) 3:6, 6:3, 5:7
Rola B. (Slo/6) - Kwiatkovski T. S. (Zda) 6:3, 6:3

2. kolo: Rola B. (Slo/6) - Viola M. (Ita) 3:6, 7:5, 6:4