Juvanova po novi zmagi: “Mogoče mi je slabost na nek način celo pomagala.”

TS

Ne le s svojo nasprotnico, Kaja Juvan se je v tekmi 2. kola Odprtega prvenstva Avstralije večji del srečanja borila tudi s slabostjo. Kot je 20-letna Ljubljančanka po tekmi komentirala sama, ji je ta na poti do najboljšega rezultata v karieri morda na nek način celo pomagala.

Juvanova v nogometnem vzdušju strla odpor Egipčanke za rezultat kariere

"Srce, ki ga je danes na igrišču pokazala Kaja Juvan...neizmerno," je tvitnil priznani komentator Nick McCarvel, ki je komentiral tudi obračun med Kajo Juvan in Mayar Sherif. "Ob koncu drugega niza je izgledalo, kot da je fizično na dnu. Borila se je s slabostjo in zmagala v treh nizih. Neverjetno. Upam, da je v redu."

Slovenka je že potrdila, da je v redu, a kaj točno se je zgodilo, da se je slabost pojavila, igralka ne ve niti sama. "Težko je, ker veš, da ni nič drugega kot slabost, ampak moraš to nekako premagati. V prvem nizu sem bila brez prave energije, v drugem pa sem začela čutiti, da imam energije že malo več. Verjetno je do vsega skupaj prišlo tudi zaradi stresa. Mogoče mi je na nek način ta slabost celo pomagala, saj me je prisilila, da sem vselej razmišljala le o naslednji točki in ne o zmagi," je dejala Juvanova, ki je priznala, da je bilo njeno telo utrujeno.

Zanesla se je na svoj začetni udarec

Z Egipčanko se je Slovenka na igrišču potila 2 uri in 39 minut, preskok pa ji je uspel v drugem nizu. "Takrat sem se odločila, da bom dala od sebe čisto vso energijo, da bom na igrišču pustila vse. Lahko bi se bilo vdati, ampak sem se odločila, da je napočil čas, da grem čez to oviro."

Po zmagi nad Mayar Sherif se je Kaja Juvan prvič v karieri uvrstila v 3. kolo kateregakoli izmed turnirjev za Grand Slam. Nasprotnici je med drugim zabila 5 asov. "V ključnih trenutkih sem se lahko zanesla na svoj servis in lahko rečem, da mi je začetni udarec tudi rešil srečanje." Njene besede potrjuje tudi pogled na potek srečanja. Ko je pri zaostanku s 4:5 in 5:6 v drugem nizu servirala za obstanek v srečanju, je prvič izgubila zgolj eno točko, drugo igro pa dobila celo brez izgubljene točke.

Zdaj po informacije o naslednji nasprotnici

Juvanova si bo po veliki zmagi privoščila nekaj počitka, nato pa se bodo že začele priprave na naslednjo nasprotnico. Nasproti ji bo stala 25-letna Američanka Jennifer Brady (24. igralka sveta), ki je letos že občutila, kako je, ko jo premaga Slovenka. V Abu Dabiju jo je namreč premagala Tamara Zidanšek.

"Zagotovo se bomo skupaj pogovorili o tistem srečanju. Morda mi bo s kakšnim predlogom postregla tudi Ann Li, moja ameriška prijateljica, ki je proti Bradyjevi igrala v preteklem tednu," je dejala Juvanova, ki se zaveda kakovosti tovrstnih igralk. "Ko ti nasproti stoji tako dobra igralka, so analize pomembne, a na koncu si ti tisti, ki moraš na igrišču stvari oddelati popolno. Zato, ker so v svoji igri tako dobri, so tudi tako uspešni."

OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), posamezno
1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Konta J. (Vb/13) 4:6, 2:0* - predaja