Juvanova v nogometnem vzdušju strla odpor Egipčanke za rezultat kariere

TS

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je na Odprtem prvenstvu Avstralije preskočila še drugo oviro v glavnem delu turnirja in tako prišla do rezultata kariere. 20-letna Ljubljančanka je za zmago proti Egipčanki Mayar Sherif potrebovala dve uri in 41 minut.

Mayar Sherif, ki je v torek kot prva Egipčanka zabeležila zmago v glavnem delu turnirja za Grand Slam, se je še enkrat več izkazala za neugodno tekmico. Ob izjemni podpori navijačev je bila proti Kaji Juvan dvakrat le igro oddaljena od zmage, a Slovenka je zdržala. Po nekaj manj kot 3 urah igre je nasprotnico ugnala z rezultatom 3:6, 7:6(2) in 6:3.

Na igrišču 1573 Arena so že uvodne točke in igre dale vedeti, da bomo spremljali dolg in za igralki naporen obračun. Kot prva je do 'breaka' prišla Egipčanka, ki je v 8. igri pri vodstvu s 4:3 rešila tri 'break' žoge Juvanove in tako odbila napad Slovenke.

Juvanova zdržala pritisk Egipčanke

Nova maratonska igra se je ovijala v 6. igri drugega niza, ko je Sherifova izničila 'break' prednosti Slovenke in rezultat poravnala na 3:3. Po robu je Juvanova hodila v 8. igri niza, ko je nasprotnici ponudila kar 4 'break' žoge za vodstvo s 5:3, a vse rešila.

Odlično se je Slovenka odzvala v 10. in 12. igri niza, ko je servirala za obstanek v srečanju. V podaljšani igri je hitro povedla s 3:0 in prednost zadržala do konca. Na krilih osvojenega drugega niza je Juvanova tudi v tretjem nasprotnici hitro pobegnila na 3:0, v nadaljevanju rešila 3 'break' žoge in se veselila napredovanja.

Z nasveti ji bo lahko pomagala Zidanškova

Kaji Juvan je tako v četrtem poizkusu uspelo prvič preskočiti drugo oviro v glavnem delu turnirja za Grand Slam. V naslednjem kolu Ljubljančanko čaka obračun proti 5 let starejši Američanki Jennifer Brady, ki je bila v uvodnih dveh tekmah na letošnjem OP Avstralije izjemno prepričljiva. Najprej je s 6:1 in 6:3 ugnala Aliono Bolsovo Zadoinov (102. igralka sveta), v 2. kolu pa s podobnim rezultatom (6:1 in 6:2) še rojakinjo Madison Brengle (85. igralka sveta).

Kljub temu ne gre za nepremagljivo nasprotnico, kar je v začetku letošnje sezone dokazala tudi Tamara Zidanšek, ki je trenutno 24. igralko sveta premagala na WTA turnirju v Abu Dabiju.

CELOTNA STATISTIKA

OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), posamezno, 1. kolo