prijava_e
Novica

Zlomljen lopar prebudil Rolo; zdaj čaka potezo Murrayja


TS


Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je na turnirju serije Challenger v Bielli prebil v četrtfinale, po tem ko je po dveh urah in 25 minutah strl odpor Italijana Mattea Viole. Zdaj se Ptujčanu obeta obračun proti nekdanji številki 1 svetovnega tenisa. 



33-letni Matteo Viola, ki je v 1. kolu ugnal Blaža Kavčiča, in tri leta mlajši Blaž Rola sta postregla z nenavadnim obračunom za dvoboj, ki se je odvijal v dvorani na trdi podlagi. Italijan je namreč Slovencu kar 6-krat odvzel začetni udarec, enako uspešen pa je bil na returnu tudi Ptujčan.


Rola se je po izgubljenem prvem nizu dobro odzval in povedel s 4:2, a reševal se je v samem zaključku niza, ko je po nekaterih neizkoriščenih 'break' žogicah tudi zalučal lopar ob tla.


To ga je kot kaže predramilo, saj je drugi niz dobil z rezultatom 7:5, tudi v tretjem pa bil v ključnih trenutkih bolj zbran od nasprotnika. Po nekaj manj kot dveh urah in pol je Violo premagal z rezultatom 3:6, 7:5 in 6:4.


Zmaga proti Italijanu je Rolo popeljala v četrtfinale, kjer se bo po vsej verjetnosti pomeril proti 1. nosilcu turnirja Andyju Murrayju. Proti trikratnemu zmagovalcu na turnirjih serije se je Rola enkrat že pomeril, in sicer na Andyjevem ljubem Wimbledonu. Takrat je Škot slavil gladko zmago s 6:1, 6:1 in 6:0.


Challenger Biella (Italija, €44.280, trda podlaga), posamezno, 1. kolo
Kavčič B. (Slo) - Viola M. (Ita) 3:6, 6:3, 5:7 
Rola B. (Slo/6) - Kwiatkovski T. S. (Zda) 6:3, 6:3

2. kolo: Rola B. (Slo/6) - Viola M. (Ita) 3:6, 7:5, 6:4
Četrtfinale: Rola B. (Slo/6) - Murray A./Moroni M.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.