prijava_e
Novica

Nasprotnica Juvanove: “Zadovoljna sem z dosežkom in grem po še več.”


TS


Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se bo v četrtek ob 6. uri zjutraj po srednjeevropskem času četrtič v karieri podala v boj za mesto v 3. kolu turnirja za Grand Slam. Bo Melbourne mesto, kjer bo prvič naredila še korak dlje?



Dvojna mladinska olimpijska prvakinja Kaja Juvan je z nekaj odmevnimi zmagami na turnirjih največje četverice požela že ogromno zanimanja medijev na mednarodni sceni, a v četrtek bodo oči mnogih tujih predstavnikov javnosti uprte tudi v njeno nasprotnico.


Nasproti ji bo stala 24-letna Egipčanka Mayar Sherif, ki je v torek obrnila nov list v zgodovini egipčanskega tenisa. Postala je namreč prva Egipčanka z zmago v glavnem delu turnirja za Grand Slam. Z rezultatom 7:5 in 7:5 je ugnala Francozinjo Chloe Paquet, a to ni bilo prvič, da je opozorila nase na turnirjih velike četverice.


Trenutno 131. igralka sveta se je prvič na veliki sceni predstavila že lani na Roland Garrosu, kjer je bila blizu izjemno velikega skalpa. V 1. kolu je osvojila prvi niz proti članici elitne 10-erice Karolini Pliškovi, a za prvovrstno presenečenje na koncu vseeno bila prekratka. Po tistem porazu je Sherifova nastopila še na dveh turnirjih serije ITF, v kvalifikacijah za OP Avstralije in na WTA turnirju v Melbournu ter skupno na 14 tekmah zabeležila 12 zmag.


Ovira je premagana


Po zmagi nad Paquetovo ni skrivala velikega zadovoljstva. "Končno sem preskočila prepreko, ki sem jo morala. Šlo je za mentalno prepreko," je dejala in nadaljevala. "Zelo težko se je prilagoditi tukajšnjim razmeram, še posebej težko je temu prilagoditi mojo igro."


"Trajalo je nekaj časa - igrišča so hitrejša, prisotna je vročina, vse se dogaja tako hitro, da je težko nadzirati žogo. Zelo, zelo sem zadovoljna z mojim dosežkom in grem po še več," je dodala Sherifova, ki je med drugim povedala, kako zelo poseben občutek je, ko jo naslednja generacija prepozna na cesti in tudi ogovori.


Katera prvič v 3. kolo?


Tako Shefirova kot tudi Juvanova se bosta tako v četrtek podali v boj za najboljši dosežek na turnirjih za Grand Slam. Kljub temu, da je štiri leta mlajša, je Kaja Juvan tista, ki v tem primeru premore več izkušenj na tovrstnih tekmovanjih in ji na stavnicah pripada tudi vloga favoritinje.


Igralki bosta zaigrali na igrišču 1573 Arena, in sicer kot četrti po vrsti. Pred tem se bodo na istem igrišču odvili obračuni Zhu L. - Mertens E., Khachanov K. - Berankis R. in Brady J. - Brengle M.


V četrtek se bo v dvojicah prvič na letošnjem OP Avstralije predstavila Andreja Klepač, obračun v igri parov pa čaka tudi Tamaro Zidanšek in Aljaža Bedeneta. 


OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), posamezno, 1. kolo
Bedene A. (Slo) - Bublik A. (Kaz) 4:6, 5:7, 7:5, 4:6
Zidanšek T. (Slo) - Diyas Z. (Kaz) 2:6, 5:7

Hercog P. (Slo) - Garcia C. (Fra) 6:7(6), 3:6
Juvan K. (Slo/Q) - Konta J. (Vb/13) 4:6, 2:0* - predaja

2. kolo
Juvan K. (Slo/Q) - Sherif M. (Egi) [10.2., 6.00]

Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Vesely J. - Bambridge L./Inglot D. [10.2., 4.30]
Flipkens K./Klepač A. - Garcia Pezer G./Kalashnikova O. [10.2., 1.00]
Rus A./Zidanšek T. - Riske A./Tomljanović A. [10.2., 5.00]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.