prijava_e
Novica

Juvanova po napredovanju: “Pred dvema letoma sem doživela pomembno izkušnjo.”


TS


20-letna Ljubljančanka Kaja Juvan se je v posamični konkurenci kot edina slovenska predstavnica prebila v 2. kolo letošnjega Odprtega prvenstva Avstralije. Po obračunu, ki se je razpletel hitreje od pričakovanj, je spregovorila o marsičem zanimivem.



Trenutno 104. igralka sveta se je v 1. kolu OP Avstralije pomerila proti devet let starejši Johanni Konti, ki je prvi niz sicer dobila z rezultatom 6:4, v drugem pa pri zaostanku z 0:2 dvoboj zaradi bolečin v trebušni preponi predala.


VEČ O DVOBOJU MED KAJO JUVAN IN JOHANNO KONTO


"Ko veš in vidiš, da nekoga nekaj boli, nikoli ni lahko. Po eni strani veš, da obstaja možnost, da bo nasprotnik dvoboj predal, a ostati moraš zbran, se boriti in ne preveč spreminjati taktike," je spregovorila Kaja Juvan, ki se zaveda, da tudi sama na igrišču deluje vse bolj izkušeno.


"Mislim, da sem se v drugem nizu dobro odzvala. Cilj je bil, da jo naprej poizkušam premikati in igrati z velikim številom svojih orožij. Če jo ne bi tudi sama z določenimi potezami v to prisilila, dvomim, da bi obračun predala."


S prikazanim je zadovoljna

V prvem nizu je Juvanova dvakrat klonila v igri na svoj začetni udarec. "Morda sem na čase želela malce preveč. Zadela sem malo manj prvih servisov, igralke kot je Konta pa pri drugem servisu hitro napadejo. Ima veliko izkušenj, nasprotniku ne ponudi veliko priložnosti. Z razlogom je tam, kjer je," je dvoboj in Britanko, ki na WTA lestvici zaseda 15. mesto, opisala Slovenka.


"Mislim, da sva v prvem nizu obe prikazali kvaliteten tenis. Zadovoljna sem, da sem se lahko spustila v igro z nasprotnico in prikazala visok nivo tenisa."


Spomnila se je na bizaren dvoboj proti Tunizijki


Dvojna mladinska olimpijska prvakinja v izjavah priznava, da na igrišču deluje vse bolj zrelo. "Počutim se veliko bolje v svojem tenisu. Sem močnejša, stabilnejša in bolj zbrana," je dejala tokrat. Morda jo je ob ne ravno vsakdanji situaciji na igrišču prav to tokrat tudi rešilo.


"Pred dvema letoma sem doživela pomembno izkušnjo, ko je Ons Jabeur pri vsaki menjavi strani bruhala, a na koncu dvoboja ni predala, jaz pa sem ga izgubila. Naučila sem se, da nekateri dvoboja pač ne bodo predali."


Dotaknila se je še naslednje tekmice, 24-letne Egipčanke Mayar Sherif. "Ne poznam je prav dobro. Gledala sem jo na Roland Garrosu, res se bori. A tudi moj cilj je tak kot vselej - boriti se za vsako točko. Zavedam se, da so vse igralke zelo kvalitetne in da se nobena v 2. kolo turnirja za Grand Slam ne uvrsti slučajno. Vsako nasprotnico spoštujem in jo hkrati želim premagati."



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.