prijava_e
Novica

Juvanova po predaji Konte napredovala v 2. kolo OP Avstralije


TS


Po porazu Tamare Zidanšek, Polone Hercog in Aljaža Bedeneta, je Slovenija vendarle dobila svojo predstavnico v 2. kolo turnirja v Melbournu. Prvič v karieri se je v mimo 1. kola OP Avstralije prebila Kaja Juvan. 



Leta 2019 se je uvrstila v 2. kolo Wimbledona, v naslednjem letu zaigrala v 2. kolu Roland Garrosa in OP ZDA, zdaj pa se ji je prvič v karieri uspelo prebiti še v 2. kolo Odprtega prvenstva Avstralije.


Kaji Juvan je to uspelo kar proti 13. nosilki, Britanki Johanni Konti, a zagotovo ne na način, kakršnega bi si sama želela. Nekdaj že 4. igralka sveta je namreč prvi niz dobila, v drugem pa pri zaostanku z 0:2 predčasno čestitala Slovenki za napredovanje.



Slovenska tenisačica, ki si je mesto v glavnem delu turnirja priborila skozi kvalifikacijsko sito, je v prvem nizu nasprotnici zabila 2 asa, a za uspeh imela preslab izkupiček osvojenih točk po zadetem drugem servisu (39 %). Konta je Slovenki dvakrat odvzela servis, a težave so se zanjo pričele v zaključku prvega niza.


Že pri vodstvu s 5:3 si je Britanka na servis Juvanove priigrala dve povezani žogici za 'break' (15:40), a jih ni uspela izkoristiti. Pred serviranjem za niz je Konta zaradi bolečin v abdominalnem predelu zapustila igrišče, a se nanj še vrnila ter osvojila prvi niz. V drugem je bilo hitro vidno, da dvoboja ne bo mogla nadaljevati.


Zdaj proti tekmici, ki piše zgodovino

V tekmah 2. kola turnirjev za Grand Slam je Juvanova do sedaj klonila proti Sereni Williams, Anett Kontaveit in Clari Burel, tokrat pa bo vstopnico v 3. kolo lovila proti Mayar Sherif (131. igralka sveta). 24-letnica je po zmagi proti Francozinji Chloe Paquet postala sploh prva Egipčanka z zmago v glavnem delu turnirja za Grand Slam.


OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), posamezno, 1. kolo
Bedene A. (Slo) - Bublik A. (Kaz) 4:6, 5:7, 7:5, 4:6
Zidanšek T. (Slo) - Diyas Z. (Kaz) 2:6, 5:7

Hercog P. (Slo) - Garcia C. (Fra) 6:7(6), 3:6
Juvan K. (Slo/Q) - Konta J. (Vb/13) 4:6, 2:0* - predaja

2. kolo
Juvan K. (Slo/Q) - Sherif M. (Egi)

Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Vesely J. - Bambridge L./Inglot D.
Flipkens K./Klepač A. - Garcia Pezer G./Kalashnikova O.
Rus A./Zidanšek T. - Riske A./Tomljanović A.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.