prijava_e
Novica

DRŽAVNI POKAL: Izjemna Gorinškova v slogu do krstnega članskega naslova, do turnirske zmage še Kupčič


TS


Praznični ponedeljek je na igriščih ŠTK Velenje prinesel zmagovalca Telemach državnega pokala. Pri dekletih se je svojega krstnega naslova v članski konkurenci veselila Tara Gorinšek (PTUJ), medtem ko je pri članih po preobratu do turnirske zmage prišel Jan Kupčič (PTUJ). 



Tara Gorinšek, ki je bila že na Telemach državnem pokalu v Mariboru izjemno blizu turnirski zmagi, se tokrat v zaključnih bojih ni pustila zmesti.


Najprej se je v polfinalu za poraz na Štajerskem oddolžila Noki Jurič (BR-MB/CTA), od katere je bila boljša s 6:4 in 6:3, najboljše pa prihranila za konec. V velikem finalu je predstavnico TK Terme Ptuj poizkušala zaustaviti 18-letna Anali Kočevar (TKMED), ki je pred tem v polfinalu izločila 1. nosilko turnirja Tjašo Klevišar (TR-KR).


V finalu pravega orožja za razigrano vrstnico ni našla. Skozi celoten obračun se je poizkušala uvrstiti na rezultatsko tabelo, a ji to ni uspelo. Gorinškova je do krstnega članskega naslova prišla v slogu - z dvojno kravato.


Ostali prispevki o Telemach državnem pokalu na igriščih ŠTK Velenje:
Telemach državni pokal: Kamere in možnost fizioterapije tudi v Velenju
DRŽAVNI POKAL: 15-letna Žiga Švec in Aja Tanko 1. nosilca kvalifikacij v Velenju
DRŽAVNI POKAL - PRED GLAVNIM TURNIRJEM: Lahko Juričeva ponovi dosežek izpred treh tednov?
DRŽAVNI POKAL – PRED ZADNJIM DNEM: Juričeva in Gorinškova tokrat že v polfinalu, blesti Planinšek


V moški konkurenci se je prvega naslova v letošnji zimski sezoni razveselil Jan Kupčič (PTUJ), kateremu kot vse kaže bolj ustreza vloga izzivalca kot favorita. Tako v Krškem in Ljubljani kot tudi v Medvodah in Mariboru mu je namreč pripadala vloga 1. nosilca, v Velenju pa je nastopal kot 3. nosilec.


Ko je v uvodnih dveh tekmah po treh nizih strl odpor Eneja Berghausa (BR-MB) in Nika Mikovića (ŠD_LTA), se mu je odprlo. V četrtfinalu je s 6:1 in 6:4 ugnal Maksa Lukmana (TKMED), v polfinalu pa izločil še 2. nosilca Matica Dimica (TR-KR).


V zgornjem delu žreba si je finalno vstopnico priigral Gašper Bezjak (ŽTKMB), ki je v polfinalu odigral le 12 iger. Filip Jeff Planinšek (PTUJ), ki je pred tem končal pot 1. nosilca Blaža Vidoviča (PTUJ), je namreč zaradi zdravstvenih težav obračun predal še pred koncem prvega niza (6:6).


V finalu je sprva bolje kazalo Bezjaku, ki je že vodil s 7:5 in 5:4, a Kupčič je našel pot do preobrata. Drugi niz je dobil z rezultatom 7:5, v t.i. super tie-breaku pa nasprotnika pustil pri 4 osvojenih točkah.


Tudi tokrat so igralcem in igralkam od finalnega kola kvalifikacij vselej bili na voljo fizioterapevti s fizioterapevtskega centra Artros. 



Telemach državni pokal (ŠTK Velenje, peščena podlaga)


ČLANI

Četrtfinale
Vidovič B. - Planinšek F-J. 2:6, 0:2* - predaja
Bezjak G. - Škorjanc N. 6:7(6), 6:2, 10:2
Lukman M. - Kupčič J. 1:6, 4:6
Vehovec J. - Dimic M. 5:7, 3:6

Polfinale
Planinšek F-J. - Bezjak G. 6:6(1)* - predaja
Kupčič J. - Dimic M. 6:1, 7:5

Finale: Bezjak G. - Kupčič J. 7:5, 5:7, 4:10


VSI REZULTATI



ČLANICE

Četrtfinale
Klevišar T. - Glavaš S. 6:3, 6:0
Kočevar A. - Rebec P-M. 6:2, 6:3
Poglajen P. - Gorinšek T. 3:6, 2:6
Lampret M. - Jurič N. 0:6, 2:6

Polfinale
Klevišar T. - Kočevar A. 5:7, 6:2, 5:10
Gorinšek T. - Jurič N. 6:4, 6:3

Finale: Kočevar A. - Gorinšek T. 0:6, 0:6


VSI REZULTATI



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.