prijava_e
Novica

Kazahstanec z 41 asi končal upe Bedeneta na OP Avstralije


TS


p style="text-align: justify;">Slovenskemu teniškemu igralcu Aljažu Bedenetu na Odprtem prvenstvu Avstralije ni uspelo ponoviti dosežka iz lanske sezone, ko se je prvič v karieri prebil v 2. kolo glavnega dela turnirja. Tokrat ga je v 1. kolu ustavil ruski Kazahstanec Alexander Bublik. 




[caption id="attachment_27556" align="aligncenter" width="615"] Bedene ostaja pri eni sami uvrstitvi v 2. kolo OP Avstralije. (Foto: Twitter)[/caption]

Za Aljaža Bedeneta je bil to deveti zaporedni nastop v glavnem delu Odprtega prvenstva Avstralije, le v lanski sezoni pa se mu je po tesni zmagi nad domačinom Jamesom Duckworthom uspelo prebiti v 2. kolo.


Tokrat je 31-letni Ljubljančan naletel na izjemno razpoloženega Alexandra Bublika, katerega je enkrat pred tem sicer že premagal. Danes ob vrhunskem serviranju Kazahstanca pravih možnosti ni imel. Po dveh urah in 38 minutah se je po zmagi s 6:4, 7:5, 5:7 in 6:4  napredovanja v 2. kolo veselil Bublik.


Trikratni finalist turnirjev ATP 250 je že v prvem nizu Bedenetu nasul 15 asov, na koncu pa se ustavil pri številki 41. Kljub temu je Bedene v prvih treh nizih Kazahstanca vselej enkrat ujel nepripravljenega pri svojem začetnem udarcu, a v uvodnih dveh nizih je tudi Bublik "udaril" po dvakrat.


Upanje na preobrat je zaživelo v zaključku tretjega niza, ko je Bedene pri vodstvu s 6:5 izkoristil četrto žogico za niz in zaostanek v nizih zmanjšal na 1:2. V četrtem nizu sta bila igralca do rezultata 4:4 prepričljiva, v 9. igri je Bublik izkoristil prvo od dveh žogic za 'break', v naslednji igri pa svoje delo le še dokončal.


CELOTNA STATISTIKA



OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), posamezno, 1. kolo
Bedene A. (Slo) - Bublik A. (Kaz) 4:6, 5:7, 7:5, 4:6
Zidanšek T. (Slo) - Diyas Z. (Kaz) 2:6, 5:7
Hercog P. (Slo) - Garcia C. (Fra) 6:7(6), 3:6
Juvan K. (Slo/Q) - Konta J. (Vb/13) [9.2., ura še ni znana]

Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Vesely J. - Bambridge L./Inglot D.
Flipkens K./Klepač A. - Garcia Pezer G./Kalashnikova O.
Rus A./Zidanšek T. - Riske A./Tomljanović A.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.