prijava_e
Novica

V Melbournu zgodnje slovo Hercogove in Zidanškove


TS


Odprto prvenstvo Avstralije 2021 se ni pričelo po željah slovenskih igralcev. Polona Hercog in Tamara Zidanšek sta se brez osvojenega niza poslovili že po prvem kolu. Pravkar je na igrišču Aljaž Bedene.



Poloni Hercog in Tamari Zidanšek ni uspelo ponoviti dosežka iz lanske sezone, ko sta se v Melbournu prebili do 2. kola. Tokrat je Hercogovo še četrtič v karieri ugnala Francozinja Caroline Garcia (44. igralka sveta), medtem ko je Zidanškova morala priznati premoč Kazahstanki Zarini Diyas (81. igralka sveta).


Mariborčanka le točko oddaljena od vodstva z 1:0 v nizih

Najvišje uvrščena slovenska igralka še naprej ne najde recepta za igro Garcie, ki tudi po četrtem medsebojnem obračunu proti Hercogovi ne pozna poraza. Slovenka je bila sicer tokrat predvsem v prvem nizu blizu uspeha.


Že v začetku obračuna je ogrožala servis Francozinje, a do 'breaka' se je v 4. igri kot prva za vodstvo s 3:1 prebila Garcia. Hercogova je nemudoma prišla do 're-breaka', v 10. igri pa po ubranjeni žogici za niz rezultat poravnala na 5:5. Izenačeno je bilo tudi v podaljšani igri, kjer si je Slovenka kot prva priigrala set žogico (6:5), a naslednje tri točke so pripadle nekdaj 4. igralki sveta.


V drugem nizu Hercogova ni več igrala najboljšega tenisa, predvsem težav pa je imela pri začetnem udarcu. V polje je namreč zadela zgolj 36 odstotkov prvih servisov, dvakrat klonila pri začetnem udarcu, sama pa ni več dočakala 'break' priložnosti.


Kazahstanka osvojila 6 od zadnjih 5 iger

Svojega najboljšega dne v Melbournu ni imela niti Zidanškova, ki je na drugi medsebojni tekmi še drugič klonila proti štiri leta starejši Zarini Diyas.


Kazahstanka, ki se lahko pohvali z dvakratno uvrstitvijo v osmino finala Wimbledona, je v prvem nizu Slovenki ponudila zgolj eno samo 'break' priložnost, sama pa bila pri štirih priložnostih polovično uspešna (2/4).


Lepše možnosti so se Konjičanki odpirale v drugem nizu, ko je gladko osvojila nekaj iger na svoj začetni udarec in hitro povedla s 4:1. Diyasova je našla odgovor, osvojila 5 od naslednjih 6 iger in dvoboj končala še pred tretjim nizom.


CELOTNA STATISTIKA



OP Avstralije (Melbourne, A$ 32.790.000), posamezno, 1. kolo
Bedene A. (Slo) - Bublik A. (Kaz) 4:6, 5:7, 7:5, -:-*
Zidanšek T. (Slo) - Diyas Z. (Kaz) 2:6, 5:7
Hercog P. (Slo) - Garcia C. (Fra) 6:7(6), 3:6
Juvan K. (Slo/Q) - Konta J. (Vb/13) [9.2., ura še ni znana]

Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Vesely J. - Bambridge L./Inglot D.
Flipkens K./Klepač A. - Garcia Pezer G./Kalashnikova O.
Rus A./Zidanšek T. - Riske A./Tomljanović A.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.