prijava_e
Novica

DRŽAVNI POKAL – PRED ZADNJIM DNEM: Juričeva in Gorinškova tokrat že v polfinalu, blesti Planinšek


TS


Na igriščih ŠTK Velenje smo dobili vse polfinaliste in polfinalistke Telemach državnega pokala. V četrtfinalu se je po predaji končala pot 1. nosilca turnirja Blaža Vidoviča, še naprej pa je v igri za naslov 1. nosilka Tjaša Klevišar. 



V nedeljo je bilo v Velenju in Topolšici skupaj odigranih 24 tekem. Medtem ko v ženski konkurenci niti en obračun ni šel v tretji niz, je šlo precej bolj na tesno v moškem delu žreba.


V 2. kolu se je končala pot 15-letnega Žige Šveca (ŽTKMB), ki ni bil veliko oddaljen od zmage nad sedem let starejšim Janom Vehovcem (PROTEN). Ta je v četrtfinalu poizkušal presenetiti 2. nosilca Matica Dimica, a klonil po dveh nizih.


Dimic se bo na praznični ponedeljek v polfinalu pomeril proti Janu Kupčiču (PTUJ), v drugem polfinalu pa si bosta nasproti stala Filip-Jeff Planinšek (PTUJ) in Gašper Bezjak (ŽTKMB).


Prvi je že v uvodnih dveh tekmah prikazal odlično pripravljenost, v četrtfinalu pa izločil še Blaža Vidoviča (PTUJ). Slednji je četrtfinalni dvoboj pri zaostanku z 2:6 in 0:2 predal. Bezjak je bil z 10:2 v tretjem nizu boljši od Nejca Škorjanca (ŠDLTA).


Ostali prispevki o Telemach državnem pokalu na igriščih ŠTK Velenje:
Telemach državni pokal: Kamere in možnost fizioterapije tudi v Velenju
DRŽAVNI POKAL: 15-letna Žiga Švec in Aja Tanko 1. nosilca kvalifikacij v Velenju
DRŽAVNI POKAL - PRED GLAVNIM TURNIRJEM: Lahko Juričeva ponovi dosežek izpred treh tednov?


V ženski konkurenci so si mesto v polfinalu priigrale prve štiri nosilke Tjaša Klevišar, Noka Jurič, Anali Kočevar in Tara Gorinšek.


Vse štiri so bile tako v 2. kolu kot tudi v četrtfinalu izjemno zanesljive. Klevišarjeva je presenetljivo gladko s 6:3 in 6:0 ugnala Sheilo Glavaš (ŠDLTA), v dveh nizih pa je dve leti mlajšo Pio Marijo Rebec (TC-LJ) odpravila tudi Kočevarjeva.


Gorinškova in Juričeva, ki sta na zadnjem Telemach državnem pokalu zaigrali v finalu, si bosta tokrat nasproti stali že v polfinalu. Juričeva je proti Niki Perič (ŠENTJ) in Manci Lampret (BRMB) skupaj izgubila zgolj 6 iger, še eno manj ob odigranem obračunu več pa je izgubila Gorinškova.



Telemach državni pokal (ŠTK Velenje, peščena podlaga)


ČLANI

Četrtfinale
Vidovič B. - Planinšek F-J. 2:6, 0:2* - predaja
Bezjak G. - Škorjanc N. 6:7(6), 6:2, 10:2
Lukman M. - Kupčič J. 1:6, 4:6
Vehovec J. - Dimic M. 5:7, 3:6

Polfinale
Planinšek F-J. - Bezjak G.
Kupčič J. - Dimic M.

VSI REZULTATI



ČLANICE

Četrtfinale
Klevišar T. - Glavaš S. 6:3, 6:0
Kočevar A. - Rebec P-M. 6:2, 6:3
Poglajen P. - Gorinšek T. 3:6, 2:6
Lampret M. - Jurič N. 0:6, 2:6

Polfinale
Klevišar T. - Kočevar A.
Gorinšek T. - Jurič N.

VSI REZULTATI



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.