prijava_e
Novica

DRŽAVNI POKAL - PRED GLAVNIM TURNIRJEM: Lahko Juričeva ponovi dosežek izpred treh tednov?


TS


Po končanih kvalifikacijah so organizatorji Telemach državnega pokala opravili žreb za glavni del tekmovanja. To bo vključno z državnim prvenstvom peti članski turnir v zimski sezoni. Tudi tokrat lahko v obeh konkurencah pričakujemo zanimiv boj za naslov.


SOBOTNI URNIK


Pri moških bo vloga prvega favorita ob odsotnosti Matica Špeca tokrat pripadla finalistu zadnjih dveh turnirjev Maticu Dimicu, a 19-letni član teniškega kluba Triglav Kranj ne bo imel lahke naloge.


Načrte mu bodo v spodnjem delu žreba poskušali prekrižati številni izkušeni igralci, med katere spadajo tretje postavljeni Jan Kupčič, Tino Kovačič, Žiga Kovačič, nikakor pa ne smemo pozabiti na mladega upa 14-letnega Žigo Šveca, ki se bo v prvem krogu pomeril z domačim povabljencem Dariom Marinovićem.


V zgornji polovici žreba med glavne kandidate za visoka mesta spadata Ptujčana Blaž Vidovič in Filip Jeff Planinšek, ki se lahko srečata že v četrtfinalu, dobre karte v boju za najvišja mesta pa imata tudi Gašper Bezjak in Mark Andrejič Goljar.


Tekme članskega državnega pokala lahko v živo spremljate TUKAJ (kliknite za prevezavo).

Ostali prispevki o Telemach državnem pokalu na igriščih ŠTK Velenje:
Telemach državni pokal: Kamere in možnost fizioterapije tudi v Velenju
DRŽAVNI POKAL: 15-letna Žiga Švec in Aja Tanko 1. nosilca kvalifikacij v Velenju


Pri ženskah vloga prve nosilke pripada Tjaši Klevišar, ki v zgornjem delu žreba ne bo imela lahke naloge. Poleg postavljenih igralk je tu še Sheila Glavaš, ki je v preteklosti že znala odigrati odlično. Med ostali tremi nosilkami bo najbolj nevarna Ljubljančanka Pia Marija Rebec, ki se bo v 1. krogu pomerila z Eleno Plesničar.Tudi četrta nosilka Anali Kočevar in peta Hana Bečirovič Novak bosta iskali svojo priložnost.


V spodnjem delu žreba je glavna kandidatka za uvrstitev v finale, zmagovalka turnirja v Mariboru Noka Jurič. Največji nevarnosti bosta zagotovo Tara Gorinšek in Eva Muller Uhan, ki ima zahteven žreb, v prvem krogu jo čaka vrstnica Anamari Žnuderl, v drugem pa boljša iz dvoboja Petelinšek-Poglajen.


ŽREB (M)


ŽREB (Ž)



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.