Trener leta je postal Zoran Krajnc

TS

Pretekli konec tedna je potekala že 25. trenerska konferenca Trenerske organizacije pri Tenis Sloveniji. Kot smo že vajeni v zadnjem obdobju je ta potekala v obliki webinarja oziroma na daljavo. Ob izobraževalnem delu pa so trenerji in trenerke med seboj izbrali najboljšega za leto 2020. Trener leta je postal Zoran Krajnc, trener Tamare Zidanšek.

“Najprej bi se rad zahvalil trenerjem za to priznanje. Rad bi poudaril, da so v slovenskem okolju prisotni številni dobri teniški trenerji in verjamem, da lahko tudi v Sloveniji naredimo vrhunske tekmovalce in tekmovalke,” je o priznanju stanovskih kolegov dejal Zoran Krajnc, ki se s svojo varovanko že pripravlja na novo sezono.

Seminar je potekal dva dneva, prijavljenih pa je bilo več kot 180 trenerjev. Teme predavanj so pokrivale širok spekter teniške igre. Med predavatelji je bil tudi Belgijec Wim Fissete, trener Naomi Osake. Nekdanji trener Kim Clijsters, Victorije Azarenke, Angelique Kerber in še nekaterih vrhunskih igralk je odgovarjal na številna vprašanja prisotnih trenerjev. Poleg njega so svoje znanje slovenskim trenerjem predajali Simon Wheatley, Ruben Neyens, Hrvoje Zmajić, Jernej Rošker in Matej Lunežnik, ki je predaval o tem, zakaj je teniška igra iz mentalnega vidika najtežja na svetu. “Zadovoljen sem z odzivom naših trenerjev. Vsak trener običajno sebi primerne vsebine predavanj prepozna v temah, ki so mu kot trenerju in osebno najbližje. Izpostavljen je bil tudi njihov osebni razvoj, nismo pa pozabili niti na delo z mladimi. Izreden odziv je bil tudi na intervju z Wimom Fissetom, ki je govoril o svojih dolgoletnih trenerskih izkušnjah pri treniranju najboljših igralk na svetu. Ob tem pa bi rad čestital tudi najboljšemu trenerju za leto 2020 Zoranu Krajncu, ki se nam bo morda pridružil kot predavatelj naslednje leto,” je bil po koncu dvodnevne konference zadovoljen predsednik trenerske organizacije, Gregor Šenica.

Preberi več